Behn kom med helikopter fra Overhalla for å rekke åpningen av sin egen utstilling. Der han han vært på laksefiske de siste dagene.

- Den var min idé å få tak i et helikopter, det var den eneste måten jeg kunne rekke det på, sier Behn.

Det var fullt hus hos Modern Art Gallery da Behn åpnet utstillingen, som han har sammen med Espen Eiborg og svenske Mikael Persbrandt. Eiborg og Persbrandt hadde ikke anledning til å delta.

Måtte komme

- Jeg må alltid få med meg åpningene av ustillingene. Dette er den 31. utstillingen min det siste året, det har vært helt spesielt. Det er en sterk opplevelse for meg å møte publikummet mitt, det er noe jeg setter utrolig stor pris på, sier Behn.

En av dem som hadde møtt opp for å se bildene, var Torunn Ryeng. Hun fikk også snakket med kunstneren, og han tok seg god tid selv om det stod over hundre andre i kø for å få vekslet noen ord.

- Jeg var ikke forberedt på det, og ble litt satt ut. Han er utrolig flink til å møte mennesker, jeg følte at jeg var det eneste personen i rommet, sier Ryeng.

Hun lot seg også imponere over bildene til Behn.

- Jeg er veldig glad i kunst og går ofte på utstillinger, men jeg er ingen kunstkjenner. Jeg syns Behn har veldig kraftfulle bilder som formidler masse følelser, sier Ryeng.

- Maler livet mitt

Behn selv sier at det er akkurat det han forsøker å formidle.

- Jeg maler livet mitt. Det handler om følelser som glede, sorg, tap, sykdom, død og skilsmisse, sier Behn.

I august er det to år siden det ble kjent at Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn hadde bestemt seg for å få fra hverandre, 14 år etter at de giftet seg i Nidarosdomen.

Følelser

Behn tror responsen på bildene er så god fordi folk kjenner seg igjen i dem.

- Vi har alle felles erfaringer. Publikum kommer ofte bort til meg og forteller meg om sine opplevelser med bildene. Farger er følelser, jeg jobber med følelser. Jeg ønsker å bevege folk, likegyldighet er det verste jeg vet, sier han.

En times tid etter åpningen forsvinner hovedpersonen ut dørene til galleriet, for å dra tilbake til laksefisket.

- Jeg har ikke fått fisk ennå. Snåsamannen sa jeg kom til å få det, så jeg må skyndte meg tilbake. Jeg skal bare være i Trøndelag til i morgen, så det begynner å haste, sier han.