Veggene hun i første rekke tenker på er næringsbyggene på havna. De slitne, grå murveggene vil få en ny dimensjon med utsmykning a la det gatekunstfestivalen i Ila har produsert, ifølge Tiller.

Lav terskel for kunst

- Da jeg gikk bortover Ila i helgen og så på arbeidene som er gjort, tenkte jeg: så flott. Dette er godt planlagt, de har fått litt kommunal støtte, og private har stilt opp. Jeg er opptatt av at terskelen for kunst skal være lavest mulig, og dette er en snill, flott måte å gi kunst til folket på. Og det er så bra det som er gjort, og det har blitt så godt mottat, sier Tiller.

Hun synes det er stusselig av turistene som kommer til byen med hurtigruta blir møtt med en stor, sliten murvegg. Noen passasjerer forlater ikke båten og Trondheim kan ikke være bekjent av at en grå murvegg er inntrykket de har på netthinna når de drar videre, mener kommunalråden.

Savner en hyggelig velkomst

- Dette er ikke en hyggelig eller verdig velkomst for gjester til byen. Drar du til Nord-Norge og Lofoten så får du det spektakulære. I Trondheim får du ingenting. Så i den grad det er behov for å gjøre noe, er det ved havneområdet. Dessuten gir det oss en mulighet til å presentere byens kunstnere, vi får mulighet til å påvirke en stygg vegg, og vi kan si til byens turister at vi synes dette er viktig i Trondheim, sier Tiller.

Tirsdag stiller hun spørsmål til ordføreren om hvordan Trondheim kommune, i samarbeid med Trondheim Havn, kan legge til rette for at en gatekunstner kan utsmykke disse veggene.

- I og med at Trondheim allerede har gitt litt penger til gatekunstfestivalen i Ila er det jo åpenbart flere enn jeg som synes dette er viktig, og det er ikke allverdens dyrt. Og jeg tror de fleste som har vært på hurtigrutekaia nok synes at det kunne ha vært hyggeligere måter å ta i mot besøkende på enn en grå murvegg, sier Tiller.