Den lille utstikkeren i fjorden vest for Ravnkloløpet er blitt en naturlig del av den nye, populære promenaden langs fjorden og er et fint sted å oppleve sjø, himmel og solnedgang - og se byen fra en annen vinkel. En spesiell attraksjon er Hilde Angel Danielsens skulptur «Upside Down Again», som er en del av kommunens kunstprogram for hele kaifronten på Brattøra. Skulpturen er bygd opp av 60 dørkarmer, som med en liten forskyvning mellom hvert element til sammen danner en spiral. Gjennom hullet i midten ses Munkholmen vakkert rammet inn.

Les mange Før og nå her:

På St. Olavs pir er sirkelen sluttet på flere måter. Som bildet fra 1914 viser, var dette et like egnet sted for spaserturer og avslapning for hundre år siden som i dag. På benkene satt folk og nøt sjøluft og sol. Her var det kjentfolk å treffe og tid for en prat på en kveldspromenade eller en søndagstur. Med Sjøbadet like ved (utenfor venstre billedkant), var det særlig mange som gikk hit ut sommers tid. Ved piren hadde svømmeklubben konkurranser og oppvisninger, her startet den årlige Havnesvømmingen, og herfra gikk mange regattaer i Trondhjems Seilforenings regi. I noen år omkring 1930 fantes det robåter til utleie for den som ville ta seg enda et stykke lenger ut fra byen.

Med havneplanen av 1937 kom en endring av innseilingen til Brattøras ytre havnebasseng. Den lange moloen ytterst mot fjorden ble forlenget, mens den opprinnelige «St. Olafspiren» ble kuttet av i lengden, slik at innløpet til bassenget ble liggende mot vest, mot før fra nordvest. Nå ble piren brukt til næringsbygg i mange år, bl.a. Levendefisklagets anlegg, og den allmenne nytte og glede av området ble betydelig redusert. En spesiell utfordring med steinfyllingene her var for øvrig bunnforholdene, med tykke lag av løsmasser og hele 160 meter ned til fast fjell.

Sjøbadet - byens gamle «Søbadeindretning» - beholdt sin gamle plass og ble like mye brukt av sine medlemmer som før. Men badeanlegget levde i større grad sitt eget liv, litt bortgjemt mellom alt det travle arbeidslivet på Brattøras vestre del. I dag er dette forandret. Med promenaden langs fjorden har det generelle publikum fått hele den langstrakte sjøkanten for seg selv, enten de går, jogger eller sykler, sitter på en benk, fisker eller bader. Tiden er skrudd tilbake.