Utenriks:

Fransk terrordronning i fiendens varetekt

Emilie König utviklet seg fra å være en usikker fransk jente til å bli en ettersøkt toppterrorist. Nå sitter hun og hennes tre mindreårige barn i kurdisk fangenskap. Jihadistenes skjebne er et nytt dilemma for Frankrike.

Berømt jihadist: Franske medier har brettet ut livet til Emilie König, landet mest berømte jihadist», ifølge ukemagasinet Paris Match. 

Siden 2015 har en spinkel kvinne, enke etter flere menn og mor til fem barn, stått høyt plassert på internasjonale lister over ettersøkte terrorister. Nå befinner 33-årige Emilie König seg i et fengsel i Syria, hvor hun sammen med sine tre mindreårige barn avventer en usikker skjebne i et fengsel omgitt av kurdiske fangevoktere. Hennes mor hevder i et intervju i avisen Ouest France at fangevokterne utsetter henne for tortur.