Da er det også tid for å fornye sine fingermatvaner. Det finnes varianter som er langt mer elegante og langt sunnere enn pizzaen, burgeren eller tacoen vi tipper du har som følgesvenn til tv-sport. Og vi trenger ikke gå lenger enn til de olympiske lekers vertsnasjon for å finne den.

Bossam er visstnok et koreansk ord som betyr noe à la «innpakket», og svært forenklet sagt består denne spesialiteten av svinekjøtt pakket inn i salatblader med en spesiell saus, strekt krydret raddich-salat og ymse annet tilbehør. Dette er en av de mest populære rettene som serveres som anju, et mellommåltid som spises sammen med alkoholholdig drikke, altså en koreansk variant av tapas.

Snedige ingredienser: På et tidlig punkt i matlagingen ser dette kanskje ikke ultrafristende ut. Men gi kjøttet noen timer med disse ingrediensene, og du vil bli overbevist. Langt bak i smaksbildet kan du ane kaffesmaken.

Vi har både tilpasset og forenklet, så dette er ikke ekte bossam, men Kjøkkenveiens fornorskede versjon.

Vi kunne brukt svineribbe, men synes nakke både smaker og fungerer bedre. Vi prøvde å lage raddich-salaten som skal serveres til, blant annet med sukker, sitron og fiskesaus - men for å si det enkelt: Vårt forsøk smakte ikke godt. Så da satset vi på syltet rødkål i stedet.

Oversiktlige ingredienser: Salat, kjøtt, saus og kål. Let the Games begin!

Kanskje ble vår variant vel snill, vel tam når dette skal pakkes inn i et kraftig salatblad som stjeler mye smak. Det passer bedre å pakke den inn med kinesisk pannekake eller en hvetelefse.

Men godt er det, og vi bør advare om at dette er en type mat det er lett å bli hektet på, enten du er opptatt av OL eller ei. Det kan være smart å koke rause porsjoner svinekjøtt. Den holder seg fint mange dager i kjøleskapet.

Måtte så den beste vinne. I hvert fall om den beste er norsk.

Her finner du mange flere gode retter fra Kjøkkenveien.