Det er fint med lam i forkant av at påskemorgen slukker sorgen, og bra med den religiøse og kulturelle referansen i påskelammet.

Praktisk er det også å langtidssteke lam til middager som samler hele familier og vennelag i en periode med mye utendørsaktivitet.

Fyll kyllingen med smak: Urter, hvitløk og sitron gir smak til kyllingen innenfra. Gulrøtter, selleri, løk, hvitvin og nellik gir smak til sjyen (sausen). Når du «vanner» kyllingen med sausen noen ganger i løpet av steketiden, gir det også ekstra smak og saftighet til kjøttet.

Men det er mye godt man kan helsteke, og blant favorittene er den store gourmetkyllingen.

Dagens middag er klassisk fransk, med milde, men distinkte smaker, perfekt for en norsk søndagsmiddag. Hvorfor ikke palmesøndag, eller for den del, selve påskesøndagen?

Dette er mat som ikke krever mye finesse eller tidsbruk i kjøkkenet, og heller ikke noe velutstyrt kjøkken. En stekeovn og en ovnsplate holder godt.

Dette er mat som passer godt med bare en salat og godt brød til. Men det går fint å drøye maten med potet eller ris og selvsagt ymse grønnsaker. Gulrot og brokkoli, for eksempel.

Uansett vil det være en fin start eller avslutning på årets påske, hvor du enn befinner deg, fjell eller vann, by eller strand.

Men se heller ikke bort fra at det også kommer et påskelam tips fra oss her i Kjøkkenveien før denne påsken er omme!

Her finner du mange flere oppskrifter fra kjøkkenveien.