Kjøkkenveien:

Vi ruster oss til sommersesongen

Lang snørik vinter betyr solrik, varm og lang sommer.

Sommersmakene: Blåskjell og reker, rikelig med hvitvin, søtet med honning og toppet med persille. Lukk øynene, så hører du måkeskrik og kjenner solvarme. 



Oppskrift - Blåskjell med reker

4 personer

2 skiver loff

2 store sjalottløk

3 fedd hvitløk

En klype safran

En klype tørket chili

1ts fennikelfrø (knuses i morter)

175 g sherrytomater

2 dl hvitvin

Litt salt

1 ts akasiehonning

400 g dyphavsreker

600 g blåskjell

En neve bladpersille

En halv sitron


1. Rist loffskivene gylne i stekeovn med litt olivenolje. Knus dem, og sett til side.

2. Rens og hakk løk og hvitløk. Surr i olivenolje med safran, chili og knuste fennikelfrø.

3. Tilsett hele tomater, hvitvin, salt og akasiehonning og la putre i cirka 20 minutter.

4. Tilsett reker og blåskjell og la putre videre til blåskjellene har åpnet seg.

5. Dryss over brødkrumme og hakket bladpersille, skvis over sitronsaft og server.

 
 
Sommersmakene: Blåskjell og reker, rikelig med hvitvin, søtet med honning og toppet med persille. Lukk øynene, så hører du måkeskrik og kjenner solvarme. 

Sommersmakene: Blåskjell og reker, rikelig med hvitvin, søtet med honning og toppet med persille. Lukk øynene, så hører du måkeskrik og kjenner solvarme. 

Sånn håper og tror i hvert fall vi at ting henger sammen. Og følgelig begynner det å bli på tide at vår- og sommertegnene melder seg skikkelig på. I hvert fall kan vi begynne å spise som om det er sommer.