Sommersmakene: Blåskjell og reker, rikelig med hvitvin, søtet med honning og toppet med persille. Lukk øynene, så hører du måkeskrik og kjenner solvarme.

Sånn håper og tror i hvert fall vi at ting henger sammen. Og følgelig begynner det å bli på tide at vår- og sommertegnene melder seg skikkelig på. I hvert fall kan vi begynne å spise som om det er sommer.

Finast parfymen va lukta av olje og sjø heter det i en sang vi har stor sans for - og som vi har hatt ekstra grunn til å høre på denne uka. Men for vår del er det nok smaken og lukten av friske blåskjell som er den fineste parfymen vår kystlinje har å by på.

Når vi damper blåskjell, lager vi samtidig den fineste og mest smaksrike kraften vi kan tenke oss, gjerne da i kombinasjon med noen fedd hvitløk og noen små slanter hvitvin.

Det er så enkelt og så godt, omtrent akkurat som vi synes at livene våre skal fortone seg de neste par månedene. For nå skal snøskuffene nemlig ute av syne og ute av sinn.

Her finner du flere gode oppskrifter fra Kjøkkenveien.