Anders over alt

Aldri før har én skuespiller spilt i de tre mest sette filmene på kino i Norge samme år. Anders Baasmo Christiansen har blitt den beste altmuligmannen i norsk film.

Kronprinsen: Anders Baasmo Christiansen som kronprins Olav og Jesper Christensen som kong Haakon i «Kongens Nei», årets desidert mest sette film på norsk kino, med over 700 000 besøk. 

2016 har vært et berg-og-dalbane-år for norsk film, i kvalitet og kvantitet. En håndfull filmer har trukket et svært stort publikum, mange har trukket ganske få og de virkelig gode filmene har det vært få av. At det likevel ligger an til et rekordår for norsk film, i andel av totalbesøket, skyldes hovedsakelig tre filmer, øverst på besøkstoppen for 2016, som alle har trukket mer enn 400 000 til kino: «Kongens Nei», «Børning 2» og «Snekker Andersen og Julenissen».