Kommentar

Sett de unge smartingene i arbeid

Rundt om i Trondheim sitter det unge gründerspirer med ideer, kontakter og tankesett som ingen får høre om. Det er på tide å sette de unge smartingene i arbeid.

Det gror i det unge gründermiljøet i Trondheim. Ved Kristen videregående skole (KVT) vant denne gjengen pris for sin oppfinnelse som forhindrer fugler å fly inn i vindmøller. Nå lanseres et prosjekt for å gi unge gründere sommerjobber i trøndersk næringsliv. Kommunen og næringslivet bør slutte opp om planene. 

Sommerjobb som gründer, etter modell fra Stockholm Business Challenge (SBC), lanseres nå som politisk idé i Trondheim. Høyres kommunalråd, Berit Tiller, fremmer denne uka en interpellasjon i bystyret der hun foreslår at en lignende ordning for unge gründere iverksettes i Trondheim. Det er et kreativt og prisverdig initiativ.