Fripenn

Kunstig intelligens og ekte penger

Ny instruks fra Kulturdepartementet: I år skal vi strømme gangen rundt juletreet og 3D-printe brunosten.

Budskap: Digitaliseringen vil gi oss bedre verktøy, både til å produsere og distribuere kultur, skriver Omdal. Her har kulturminister Linda Hofstad Helleland invitert 250 norske kunstnere og artister til regjeringens representasjonsbolig.  Foto: HEIKO JUNGE, NTB Scanpix

Det er sannelig ikke lett å bli klok på vår Mye-idrett-og-bitte-litt-kulturminister. I fjor utgikk det et julebudskap fra Linda Hofstad Helleland om at alt folket måtte være stolt av det norske og bevare den norske kulturen; «Kvikk Lunsj og brunost. Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen. Dugnad og grøt.» Hun formante oss om å respektere tradisjonene og lage jul «akkurat slik bestemor gjorde det.»I år er tonen en helt annen. «Jeg er redd for at vi hvis vi lener oss for mye på det tradisjonelle, så vil vi miste mange andre», sier Hofstad Helleland til Nettavisen, og det er fremdeles den norske kulturen hun snakker om. Nå vil hun digitalisere den så raskt som mulig, selv om bestemor ikke akkurat var noen kløpper i koding.