Planlegger felles stortingsliste fra Trøndelag til 2021

Grunnloven må endres for å få en felles stortingsliste fra det nye Trøndelag. Nestleder i Ap, Trond Giske, vil foreslå at det skjer allerede til i 2021.

- Det vil være veldig rart om vi skulle vente sju år etter at Trøndelag er blitt ett før vi kan velge stortingsrepresentanter fra det nye sammenslåtte fylket, mener Aps nestleder Trond Giske. 

Grunnloven sier at det skal være 19 valgdistrikter til Stortinget. Etter det historiske vedtaket onsdag, vil det fra 1.1.2018 ikke lenger være to fylker i Trøndelag. Aps nestleder og stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Trond Giske, mener det er helt unaturlig at partiene skal slå sammen fylkespartiene foran fylkestingsvalget, men når stortingsvalget kommer, må de stemme inn kandidater fra henholdsvis Nord- og Sør-Trøndelag.