En tidligere brannleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) er dømt i Sør-Trøndelag tingrett for seksuell handling uten samtykke mot en kvinnelig brannkonstabel.

Mannen var kvinnens sjef, noe som retten mener er skjerpende, står det i dommen fra tingretten.

Han må betale et forelegg på 15 000 kroner og saksomkostninger på 7500 kroner.

Befølt under undertøyet

Hendelsen skjedde da en brigade ved TBRT var på en studietur til Gdansk i Polen i mars i 2015. Retten så også på det som skjerpende at hendelsen skjedde på en studietur.

Kvinnen sa under sin forklaring i Sør-Trøndelag tingrett mandag at mannen hadde befølt henne under undertøyet. Retten setter lit til kvinnens forklaring, og mener den ble underbygget av vitneforklaringene i saken, kommer det frem i dommen.

- Maktubalanse

Den fornærmede kvinnen opplevde hendelsen som respektløs.

- Jeg hadde følelse av at det var en maktubalanse. Han var en sjef som jeg hadde stor respekt for. Det føltes derfor ekstra upassende at han var innenfor min intimsone, sa kvinnen under sin forklaring i tingretten.

Kvinnen ba også mannen om å slutte å ta på henne flere ganger og hun fjernet også fysisk hånden hans forut for hendelsen, kommer det frem i dommen. Brannlederen svarte da at det var vanskelig for ham å la være.

Erkjente ikke straffskyld

Mannen erkjente ikke straffskyld i retten og hevdet at han ikke hadde befølt kvinnen under undertøyet.Den tidligere brannlederen hevdet at han strøk på kvinnen innenfor bukselinningen.

- Jeg har ikke gjort det. Jeg har ikke gjort noe som var ment seksuelt. Det var tøys og var ikke ment som noe annet enn en morsomhet, sa mannen under sin forklaring i Sør-Trøndelag tingrett.

- Veldig skuffet

Mannens forsvarer, Torfinn Svanem, sier at den tidligere brannlederen mener dommen ikke er riktig.

- Han er veldig skuffet over resultatet, sier Svanem.

Han skal gå gjennom dommen i neste uke sammen sin klient og de skal da bestemme seg for om de skal anke dommen til lagmannsretten.

Brannlederens forsvarer, Torfinn Svanem, mente at mannen måtte frifinnes.

Aktor Charlotte Aspehaug la ned påstand om en bot på 15 000 kroner. Mannens forsvarer, Torfinn Svanem, la ned påstand om at mannen måtte frifinnes.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.