Campus-strid mellom Kalvskinnet og Elgeseter

NTNUs arbeidsgruppe vil bygge campus på Gløshaugen, Elgeseter og Øya. Næringsliv, kommunen og humanister vil ha universitetet også på Kalvskinnet.

Nye Dragvoll: Hele Dragvoll-miljøet og lærerutdanningene får plass på Kalvskinnet, viser denne illustrasjonen som er laget av Bergersen arkitekter i samarbeid mellom professor Aksel Tjora og EC Dahls Eiendom. Her ser vi lokalene for lærerutdanning og teknologi som er under bygging til venstre. I tillegg ser de for seg store nye NTNU-lokaler på Leüthenhaven, ved Trøndelag Teater. 

Kalvskinnet har Vitenskapsmuseet, kort vei til kino, teater og andre kulturinstitusjoner og lærerutdanningen skal flytte dit. Det er de viktigste argumentene det humanistiske fakultetet har for å flytte til Kalvskinnet. Men de har ikke konkludert og ser mange fordeler også med å flytte til Gløshaugen. Onsdag gikk høringsfristen ut for å si sin mening om hvor NTNU bør bygge ut.