- Jeg klarer ikke å se at vi får gjort vedtak i denne saken på denne siden av 2017. Dermed ligger det an til ny utsettelse, sier Michelsen.

I fjor fastslo Ap, Høyre og Frp at skoletomta på Overvik skal legges til den omstridte NTNU-tomta utenfor det fremtidige boligområdet. Det skjedde selv om partiene visste at Fylkesmannen ville komme med innsigelser.

Åtte innsigelser

Tirsdag fikk formannskapet varsel fra rådmannen om akkurat det. Skolesaken er forsinket og kan ikke behandles nå fordi det ligger hele åtte innsigelser fra Fylkesmannen mot tomtevalget og veiløsninger i området.

Det holder ikke for Marek Jasinski (Ap), som mener det haster å få iverksatt bygging.

- Overvik-prosessen er en stor sak som har pågått i veldig lang tid. Det viktigste for oss nå er å få på plass en løsning for Jakobsli skole. I dag er skolekretsene sprengt. Vi har gjenåpnet en gammel skole, som har vært stengt, noe som fører til at mange elever går på en midlertidig skole. Vi vil bygge nye Jakobsli skole slik at elevene kommer på plass der de skal være, sier Jasinski.

Dette er status på hvordan det er tenkt på Overvik.

Har ikke snudd

Med støtte fra SV, Frp, og Høyre fikk Ap flertall for at rådmannen går i dialog med Fylkesmannen så det blir raskest mulig fremdrift i saken.

Men SVs gruppeleder Ottar Michelsen understreker at støtten kun handler om fortgang i saken, og ikke at partiet har skiftet side om tomtevalg.

Ottar Michelsen (SV) Foto: Christine Schefte

- Hvis Ap er så opptatt av fortgang er det bare én ting å gjøre; flytt skolen til Overvik. Da løser alt seg uten innsigelser, sier Michelsen.

- Velge beste tomta

Jasinski svarer ikke direkte på spørsmål om Ap vil snu.

- Når vi bygger skoler så må vi velge den tomta som er best egnet for bydelen på sikt når den ferdig utbygd. Jeg har forståelse for at SV vektlegger å bevare området som landbruks-, natur- og friluftsområdet, men for oss så har rett plassering av skolen veid tyngst. Det viktigste for Ap er at skolen blir bygd slik at elevene ikke må gå på en midlertidig skole, sier han.

- Hva er den beste skoletomta?

- Vi har en veldig klar mening om hva som er den beste skoletomta. Det har vi hatt mange runder på. Det er den skoletomta som bygningsrådet har vedtatt. Vi ønsker å ha skolen utenfor utbyggingsområdet, vi har også faglig støtte fra flere rapporter om at det er en bra tomt som er valgt, sier Jasinski.

2018

Michelsen sier at nok en utsettelse er akkurat det han og mindretallet fryktet. Nå er han redd at saken ikke blir avgjort før etter valget, og neppe før 2018.

- Saken sendes til megling, og trolig til departementet. Og med ny regjering må nye folk sette seg inn i saken. Da er det fort 2018, og dermed blir det vanskelig å få skolen klar i 2020 som ønsket, sier han.

Jasinski mener det først og fremst handler om at rådmannen må sørge for å mest mulig fremdrift slik at skolen blir bygd.

- Resten er avklaringer vi kan ta over tid. Det er ikke kritisk at man får på plass Overvik-utbyggingen så raskt som mulig, men det er kritisk at man får på plass den nye skolen så raskt som mulig, sier Jasinski.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.