Trondheimsmor tok med barna til utlandet for å unngå barnevernet:

Bortføringssak var nær løsning i fjor

Mor til de bortførte barna ønsket å returnere til Norge og flytte til en annen kommune for å få vurdert omsorgssituasjonen av barnevernet i en ny kommune.

– Det viktigste for norske myndigheter er å få barna tilbake til Norge. Barnas mor fikk i fjor en påtaleunnlatelse med prøvetid under forutsetning av at hun kom tilbake til Norge med barna innen kort tid. Dette skjedde dessverre ikke og påtaleunnlatelsen falt derfor bort. Barna har nå vært unndratt fra barnevernets omsorg siden i fjor vår, og politiet betrakter saken som et alvorlig straffbart forhold, sier politiadvokat Gro Helland ved Trøndelag politidistrikt. 

Denne uken omtalte igjen Adresseavisen saken hvor en trondheimsmor våren 2016 tok med seg sine to barn til utlandet, etter at Fylkesnemnda vedtok å plassere barna i fosterhjem. Barna og mor oppholder seg fortsatt utenlands.