- De som er her kan ikke jobbe hardere enn de gjør

Willy Waaden (85) og Karin Lauvsnes (87) trives godt på Ilevollen sykehjem, men har ett råd til politikerne: - Skaff flere ansatte!

Fornøyd med livet Karin Lauvsnes (87) og Willy Waaden (85) på Ilevollen sykehjem mener de ikke har noe å klage på. - Vi har eget rom og bad. Helt fantastisk, sier de to, som gjerne møtes til en daglig prat.  Foto: Håvard H. Jensen

Halvert sykefravær På to år har sykefraværet ved Ilevollen helse - og velferdssenter gått ned fra 16 til 7,5 prosent. - Vi har lyktes med å implementere helhetlig ledelse ved Ilevollen. Forskning viser at ansatte har behov for å bli sett og bekreftet, sier enhetsleder Alice Røssnes Ødegaard. Til høyre den ene av to avdelingssykepleiere ved sykehjemmet, Vibeke Ansnes. 

Det er tid for formiddagsmat på Ilevollen helse – og velferdssenter, men denne dagen får de uvant selskap: En etter en ankommer byens politikerelite, sju representanter fra samarbeidspartiene, med ordfører Rita Ottervik i spissen. De skal presentere årets budsjett, men først vil ordfører Ottervik gjerne intervjue noen av de ansatte om den nye ordningen med avdelingssykepleiere og de såkalte postvaktene, som skal avlaste helsepersonalet med praktisk arbeid. De bekrefter at ordningene gir helsepersonalet mer tid til brukerne. Sykehjemmet er et godt egnet utstillingsvindu: På to år er også sykefraværet halvert fra 16 til 7,5 prosent.