Dette er NTNUs aller første meritterte undervisere

Det skal bli like gjevt å undervise som å forske. Derfor hedrer NTNU de beste lærerne sine med tittelen merittert underviser.

Diplomutdeling: Professor Frode Rønning (helt til venstre) har ledet vurderingskomiteen. Prorektor for utdanning Anne Borg deler ut diplomer til de ferske meritterte underviserne: Hans Georg Schaathun, Jan Ketil Rød, Jonathan Wright, Henning Fjørtoft, Hilde Lea Lein, Frank Alexander Kraemer, Lars Lundheim, Jan Frode Hatlen, og Eirik J. Irgens (siste var opptatt med undervisning og kunne ikke være til stede under diplomutdelingen). 

Torsdag ble historiens ni første meritterte undervisere ved NTNU hedret. Meritteringen er en akademisk tittel og innebærer lønnsøkning, status og ansvar for å fornye og forbedre undervisningen. NTNU og Universitetet i Tromsø har samarbeidet om ordningen og er først i Norge med å gi ekstra status til de dyktigste til å lære bort. Dette betyr oppmerksomhet rundt det som har foregått skjult i forelesningssalen med en lærer og mange studenter.