Bystyret vedtok i går Sissel Trønsdals (Ap) forslag gjennom en interpellasjon. Der pålegges rådmannen å gå i dialog med frivillighetssentralene om å starte et aktivitet-/arbeidstilbud på ettermiddag og kveld.

–Det viktige er at dette er en brukergruppe som trenger et slikt tilbud på kvelder og helger. Det er kjempefint om vi kan skape aktivitet, sier Trønsdal.

Arbeidet gir mening

Trønsdal viser bystyrets vedtak fra juni 2015 der strategiplanen «En bedre hverdag for alle – utviklingsfremmende helse og omsorgstjenester», ble vedtatt. Trønsdal peker på at det for mange i denne gruppen nettopp er arbeidet som gir mening i livet.

«Jeg er kommunens eldreomsorg. Alt du hører er sant. Hver kveld hører jeg gråt i korridorene».

–Dette er et kjempefint forslag. Jeg er enig med henne, selv om hun er fra Arbeiderpartiet og jeg er Høyre-medlem, sier Roar Berg-Buan, en av dem som nå kan nyte godt av det nye tilbudet.

Fornøyd med Sissel

Sammen med arbeidskollega Tron Freddy Eriksson fra Utegruppen Ringvebukta–Ren by, var han i går på plass for å overvære bystyrets behandling.

–Sissel har gjort en bra jobb. Hun har fått oss med ut på aksjoner og hun har et godt poeng. Hun har mange gode egenskaper, fastslår Eriksson.

–Dette handler i grunnen om at vi tok Sissel på ordet. Arbeiderpartiet brukte jo slagordet «Alle skal med», i valgkampen, sier Bjørn Lien.

Trønsdals interpellasjon ble enstemmig vedtatt av bystyret.