Dømt til fengselsstraff etter å ha tatt livet av flere måker

På taket på Maske-bygget på Lade i Trondheim tok 19-åringen livet av flere måkeunger ved å skyte, tråkke på dem og sparke dem til døde, finner retten bevist.

Dette var en av de døde måkene som politiet fant på taket på et bygg i Haakon VIIs gate på Lade i fjor sommer. 

Natt til 5. juli i fjor, fikk Trøndelag politidistrikt melding om at det ble skutt med luftgevær mot måker på Lade - nærmere bestemt på taket av Maske-bygget i Haakon VIIs gate. Etterforskningen av saken førte til at en 19-åring ble tiltalt for brudd på naturmangfoldloven og dyrevelferdsloven, for å ha felt fem til ti fiskemåker og måkeunger. Arten er rødlistet i Norge. I mars måtte tenåringen møte i Sør-Trøndelag tingrett, hvor blant annet mannen som varslet politiet om måke-saken forklarte seg.