Marte Løvik argumenterer med at det er feil å drive kollektiv avstraffelse.

- Det er ikke noe vi holder på med. Men vi blir ikke ferdig med det før den som sendte meldingen, ber Liv Signe Navarsete om unnskyldning, sier partiets fremste politiker i Trondheim.

Vi må legge det fra oss, bli ferdig med det og gå videre, fortsetter Marte Løvik.

Partiet bør suspendere Ola Borten Moe

VG fredag kveld sier tidligere Sp-leder Åslaug Haga at partiet bør supsendere første nestleder Ola Borten Moe og de andre senterpartipolitikerne som var med på hytteturen da meldingen til tidligere Sp-leder og statsråd Liv Signe Navarsete ble sendt.

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga. Foto: NTB scanpix

Haga sier til VG at dette er en viktig kvinnekamp.

- Dette er en meget stygg og opprørende sak. Når Liv Signe tar belastningen med å stå i denne saken offentlig, så «tar hun en for laget» - for alle jenter som har fått grovt seksualiserte meldinger, sier Haga til VG.

Meldingen som ble sendt:

«Vi har lyst på fitta di», sto det i Messenger-meldingen til Navarsete. Den ble sendt  fra mobilen til tidligere statssekretær Morten Søberg (49) rundt klokka halv ett natt til 21. februar 2016. Liv Signe Navarsete mener det ikke kan være Søberg som sendte meldingen. Alle de ti mennene som deltok på hytteturen har benektet at det var de som sendte beskjeden.

Ola Borten Moe sier til VG at han reagerer på utspillet om suspendering:

– En kollektiv avstraffelse, slik Åslaug tar til orde for, bryter med alle kjente rettsprinsipper, og brukes ikke i den siviliserte delen av verden. Det bryter også med partiets retningslinjer, sier han.

Bør suspenderes: Tidligere Sp-leder Åslaug Haga ber partiet suspendere Ola Borten Moe og de andre mennene som deltok på hytteturen der sexmeldingen til Navarsete ble sendt. Foto: terje svaan

LES OGSÅ LEDEREN: Ynkelig og skammelig oppførsel i Senterpartiet

- Tøft å bli trakassert

Marte Løvik har selv opplevd å bli trakassert og har tidligere fortalt om det.

- Jeg vet hvor tøft det er. Det er tøft av Liv Signe å stå fram. Det beste hadde vært om den som sendte meldingen hadde sagt fra og sagt unnskyldning. Jeg trenger ikke vite det, men jeg har behov for at han sier fra til partiet og til Liv Signe.

Marte Løvik forteller at hun ble trakassert ansikt til ansikt. Hun har fortalt om hendelsen, men hun har ikke sagt hvem det var som trakasserte henne. De to har nå skværet opp. Det var nødvendig med en unnskyldning.

-  Forkastelig melding

- Jeg kan forstå at folk har forskjellige oppfatninger, men jeg tror også denne saken med Liv Signe kan løses med at de snakker sammen.

Marte Løvik sier hun driver politikk som vanlig i Trondheim, men at denne saken er der hele tida, likevel.

- Det er ikke noe artig. Det er en forferdelig situasjon for hele partiet. Det er en belastning å stå fram. Det er tøft. Jeg forstår at disse mennene også har det tøft nå. Men meldingen var forkastelig. Det vet de som var på hytteturen at jeg mener.