Det mener Per Christian Stokke, seksjonsleder for etterforskning ved i Gauldal politistasjonsdistrikt.

- Volden som russen ble utsatt for var veldig grov. Så grov at dette kunne ha bikket feil vei, sier Stokke.

- Volden fortsatte mens han lå nede

Den alvorlige hendelsen skjedde utenfor den nedre hovedinngangen til City Syd like etter klokken 23.00 mandag kveld. Det er overvåkningskamera på stedet, og episoden ble fanget på film. Politiet sikret seg denne og dro med en gang kjensel på voldsmennene. To menn i starten av 20-årene ble derfor pågrepet torsdag morgen.

- På videoen ser vi at russen kommer gående fra Østre Rosten-siden og mot den nedre hovedinngangen. Ned trappen fra den øvre hovedinngangen til kjøpesenteret kommer det to andre menn gående. Den ene går bort til russen og ypper med ham. Russen sliter seg løs og går mot trappa. De to mennene følger da etter og den ene slår til ham i hodet når han er på vei opp, beskriver Stokke fra videoen.

Advokat Morten Aalberg er forsvareren til en av de to som torsdag ble pågrepet av politiet. Klienten hans erkjenner skyld.

Etter slaget faller russen sammen i trappa.

- Mens han ligger nede utsettes han for mer vold mot hodet. På videoen ser vi at russen besvimer og da springer de to mennene i retning Østre Rosten, sier Stokke, og legger til:

Vil ha kontakt med vitner

- De siktede fremstår på videoen som beruset. De ypper til bråk, men når de ikke klarer å tenne russen, blir de voldelige likevel, sier Stokke.

Politiet fikk melding om voldshendelsen mandag kveld og rykket de ut til stedet.

- Patruljen fant russen, som da hadde kutt i ansiktet. Gutten har i hvert fall pådratt seg hjernerystelse og har vært til behandling ved sykehuset, sier Stokke.

I forbindelse med etterforskningen ønsker politiet nå å komme i kontakt med et par som var i området.

En av mennene har erkjent

- Under ett minutt før voldsepisoden skjedde klokken 23.07, gikk paret forbi på samme sted. Disse ønsker vi å komme i kontakt med, fordi de kan ha observasjoner. Finnes det også andre vitner til det som skjedde, vil vi gjerne ha kontakt med disse også, sier Stokke.

De to voldssiktede omtales begge som kjenninger av politiet.

Advokat Frode Wisth er forsvareren til den ene mannen som er pågrepet. Klienten har ingen erindring om det som skjedde.

- Jeg har bistått min klient i avhør, men han har ingen erindring av hendelsen, sier advokat Frode Wisth, som forsvarer den ene av de pågrepne.

Advokat Morten Aalberg forsvarer den andre mannen.

- Min klient er konfrontert med siktelsen og har erkjent straffskyld. Han er svært lei seg for dette, sier forsvareren.