Det var på kvelden 31. oktober i fjor at mannen i 40-årene satte seg bak rattet i beruset tilstand. I Brøttemsvegen ved Skjøla på Heimdal gikk det galt da han traff et autovern.

Erkjente fyllekjøring

Nylig møtte mannen i Sør-Trøndelag tingrett, hvor han uforbeholdent erkjente promillekjøringen.

I dommen etter tilståelsessaken, vurderer dommeren det som skjerpende for straffen at mannens kjøring skjedde på et sted hvor det ofte befinner seg mange andre trafikanter. «I dette tilfellet skjedde det også et trafikkuhell da bilen som siktede førte fløy i luften og landet på siden etter sammenstøt med autovernet», heter det i dommen.

Slik så bilen ut etter å ha landet på siden etter lufteturen.

Retten mener at sammenstøtet kunne endt mer alvorlig, og konstaterer at allmennpreventive hensyn taler for ubetinget fengselsstraff i denne saken. Samtidig vurderes tilståelsen som formildende og det pekes i tillegg på at siktede finnes egnet til å delta i program mot ruspåvirket kjøring i regi av Kriminalomsorgen.

Må delta i program

Retten dømmer ham derfor til 25 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Dette på vilkår om at siktede i prøvetiden gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring. Dette var i tråd med aktors straffeforslag.

Mannen må også betale en bot på 10 000 kroner og mister førerkortet i to år. For å få lappen tilbake, må han avlegge en full, ny førerprøve, ifølge dommen.

Den siktede mannen vedtok dommen på stedet.