Fra 1. juni blir bommene inn til parkeringshuset på Værnes fjernet. I stedet blir bilskiltet automatisk registrert og vil fungere som «innkjøringsbillett».

Avinor anbefaler å bruke mobiltelefonen til å betale med, for å unngå kø ved automatene. Betaler man på http://sesam-sesam.com/, kan man utsette betalingen i inntil 48 timer. Velger man å registrere en profil på samme nettsted og aktivere automatisk trekk, får man sømløs betaling. Forhåndsbestilt parkering på Avinors hjemmesider, gir også sømløs betaling, fordi systemet bruker bilskiltet og gjenkjenner at du allerede har bestilt og betalt for parkeringen din.

Sender også faktura

Dersom ingen av disse betalingsløsningene brukes, sendes det ut faktura, med fakturagebyr.

- Vi ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på våre lufthavner, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen i en pressemelding.

Man kan laste ned appen og registrere brukerprofil hos Sesam parkering allerede i dag, men endringen trer ikke i kraft før midnatt, natt til 1. juni.

Gratis i ti minutter

Rett utenfor terminalen kan man stå gratis i ti minutter, for å slippe av eller hente reisende. Det er ikke meningen at man skal forlate bilen i dette tidsrommet.

Spørsmål om betaling og fakturering rettes til Sesam parkering.

SE OG LES: Tre av de nye jagerflyene landet på Ørlandet