Man trenger ikke være Petter Smart for å gjette hva skogningene har snakket om i det siste. Sambygdingene Per Sandberg og Bahareh Letnes er det store samtaleemnet.

- Han er litt kul da, er han ikke? spør Hege Nordahl.

- Jeg har ikke lest så mye om Per og Bahare i løpet av helga. Jeg giftet meg, og hadde derfor andre ting å tenke på, sier Hege, som understreker at også Per Sandberg må ta ansvar for sine handlinger.

Les også: Per Sandberg ba om å få gå av tidlig i forrige uke

- Skulle ha stått imot presset

Vi møter Hege og hennes nye ektemann, Ole Christian Nordahl, utenfor Extra-butikken i Skogn sentrum. De er på vei for å levere inn det som ble til gode etter den store bryllupsfesten hvor slekt og venner, 100 i tallet, deltok.

Ektemannen er litt mer rett på sak når det gjelder Sandberg og den mye omtalte Iran-turen. Han mener Sandberg ikke skulle ha trukket seg som minister og nestleder i Frp.

- De er trist og feigt gjort av ham å trekke seg på denne måten. Han skulle ha stått imot presset, sier Ole Christian Nordahl.

Les også: Sandberg ville ikke at fraseparert kone skulle vite om Iran-reisen

Det var dumt gjort

Både Hege og Ole Christian mener Sandberg var tøff som reiste til Iran med Bahareh.

- De er mennesker de også, og har selvsagt sine feil. Men han har påtatt seg en rolle som betyr at han har et større ansvar enn folk flest. Det var dumt gjort av Per Sandberg å reise til Iran, men han skulle fortsatt ha vært fiskeriminister, mener Ole Christian.

Tre eldre damer står også og prater utenfor Extra-butikken på Skogn. Ingen av dem vil ha navnet sitt på trykk, og skal slettes ikke bli med på noe bilde.

- Vi synes ikke noe om at mediene løper i flokk. Men jeg synes han er tasjlåt når han unnskylder seg med at ekskona ikke skulle vite noe, sier de godt voksne damene nærmest i kor.

Les også: Angrer ikke på at han feiret iransk nasjonaldag

- Per er den siste arbeider

Damene er også enige om at Per Sandberg er dyktig på mange områder.

- Han er jo flink. Det er han, det må vi bare si. Han har visstnok ingen utdannelse, og likevel har han kommet så langt. Han er en av de siste fra grasrota på Stortinget, slik Thorbjørn Berntsen var den siste arbeider i Arbeiderpartiet. Per Sandberg er en fargeklatt. Han er en bra kar som har vært flink, men som må ta ansvar for det han har gjort. Det må vi alle, sier damene, før rullatorene får bein å gå på og skyter fart bortetter asfalten.

- Kundene liker han

Kurderen Safin Ali Ahmed står og lager pizzabunner som han alltid har gjort de siste 20 årene ved Skogn Pizza.

- Jeg tror at Per Sandberg er en grei og hyggelig mann. Jeg har ikke lest så mye om saken, men kundene mine skryter av ham og sier han er en grei mann. Han får støtte av mange her inne, sier Safin Ali Ahmed.

Kjæresteparet snakker ut i Adresseavisen:- Det at jeg blir kalt spion, er ren rasisme

- Han er en flink kar

Stig Skatland fra Steinkjer møter vi ved bensinstasjonen på Gråmyra mellom Levanger og Skogn. Han har et avslappet syn på saken.

- La nå kar'n stå i med 28-åringen. Jeg synes ikke han skal trekke seg. Egentlig er han en flink kar, sier Stig Skatland.

Kona, Jane Gudmundsen-Skatland, er ikke helt enig med mannen.

- Hvis han trekker seg så har han vel innsett hva han har holdt på med, sier hun.

- Han er en fighter. Jeg har sansen for folk som står litt på siden. Jeg tror mange mener det samme som meg, men det er ikke alle som tør å si det fordi han er Frp-er, mener Stig Skatland, som understreker at han selv ikke stemmer Frp.

- Jeg tror at Per Sandberg er en grei og hyggelig mann. Jeg har ikke lest så mye om saken, men kundene mine her på Skogn skryter av ham, sier Safin Ali Ahmed. Foto: Leif Arne Holme
- Jeg synes ikke han skal trekke seg. Egentlig er han en flink kar, sier Stig Skatland. Kona, Jane Gudmundsen-Skatland, er ikke helt enig med mannen. - Hvis Per Sandberg trekker seg så har han vel innsett hva han har holdt på med, sier hun. Foto: Leif Arne Holme