I juli måtte derfor 37-åringen sette seg på tiltalebenken i Sør-Trøndelag tingrett nok en gang. Han erkjente straffskyld for samtlige forhold i tiltalen.

27. mai i fjor ble mannen holdt under oppsikt av politiet da han forlot boligen sin. Han tok seg inn i et skogsområde ved Romolslia og kom ut igjen etter en halvtime.

Domfelt flere ganger

I etterkant tok politiet med en narkohund til stedet, og avdekket to depot med narkotika. I det største depotet - under en trerot - ble det funnet 1,2 kilo kokain. I det lille lå det 101 gram kokain.

Kokainbeslaget lå delvis nedgravd under en rot i heimdalsområdet. Det var pakket inn i en vinmomopolpose.

Mannen ble pågrepet to dager senere og satt varetektsfengslet i en periode. 37-åringen, som har norsk statsborgerskap, er godt kjent av politiet i Trøndelag. Han er tidligere domfelt elleve ganger - blant annet i to tidligere narkosaker. I begge disse sakene gjorde politiet i Trøndelag store narkobeslag ute i naturen:

Her ligger de 14 kiloene med metamfetamin som ble funnet i Skjøla i 2009.

Seks ble tiltalt - blant annet 37-åringen.

- Hovedmann

Da 37-åringen forklarte seg for retten i Skjøla-saken, fortalte han at han hadde gjort en avtale med en venn fra Litauen om å være formidler av sju kilo metamfetamin. Dette for å bli kvitt narkogjelden han hadde fra den nevnte Vassfjellet-saken. Mannen nektet imidlertid straffskyld for oppbevaring av hele depotet som ble funnet i Skjøla.

Sør-Trøndelag tingrett konkluderte med at 37-åringen var sakens hovedmann, og han ble dømt for oppbevaring av sju kilo metamfetamin. Han fikk sakens strengeste straff - fem år og åtte måneders fengsel. På dette tidspunktet hadde han i tillegg den usonede dommen etter Vassfjellet-beslaget.

Fikk pengekrav

Da 37-åringen forklarte seg i den nye straffesaken i sommer, ble hans narkogjeld tema nok en gang. Han ble prøveløslatt fra soningen sin 16. januar i fjor med en resterende tid på to år og 354 dager og med en prøvetid til januar 2020. Mannen forklarte i retten at han i forbindelse med prøveløslatelsen fikk krav om å betale en narkogjeld på 470 000 kroner. Ifølge dommen unnlot han å svare på henvendelsen, men «erfarte da at han søster ble utsatt for press og besluttet av denne grunn at han måtte gjøre noe», ifølge dommen.

Politiet spanet på mannen da han ble avslørt.

Overfor retten sa mannen at han ca. tre uker før politiets kokainfunn møtte to menn fra Oslo. De hadde da allerede lagt kokainet i depotene og viste ham disse, forklarte han videre. 37-åringens oppdrag var å selge narkotikaen. Han utsatte imidlertid dette. Han regnet det blant annet som sannsynlig at han ble overvåket av politiet.

37-åringen følte seg etter hvert presset til å hente narkoen - noe som var bakgrunnen for at han gikk inn i skogen da politiet fulgte med. Han fikk imidlertid en «uvirkelighetsfølelse» og returnerte til boligen uten å ta med seg noe, forklarte han videre i retten.

Han dømmes for narkooppbevaringen.

Solgte hasj

Noen måneder senere - 23. januar i år - spanet politiet fortsatt på 37-åringen. De fulgte med da han kjørte fra hjemmet og til en bolig i Angeltrøa-området, hvor vennen hans bor. Etter en halvtime kjørte tiltalte til Vegamot, hvor han hadde kontakt med tre personer som satt i en bil.

Politiet ransaket i etterkant denne bilen og fant 200 gram hasj. De pågrep senere også 37-åringen, og ransaket boligen til kameraten. Totalt fant de 2,4 kilo hasj i en mikrobølgeovn og bak dekselet til kjøkkenviften i leiligheten. I tillegg fant de 127 000 kroner bak lokket til ventilasjonen i gangen i boligen. Bakgrunnen for at tiltalte oppbevarte hasjen hos vennen sin, var fordi han ikke ville ha «ulovligheter» hjemme, ifølge dommen.

Her er boksene med hasj som politiet hentet frem fra bak viften på kjøkkenet.

I retten forklarte 37-åringen at han på eget initiativ skaffet narkoen. Dette for å få penger til å nedbetale narkogjelden. Situasjonen var nemlig blitt verre etter pågripelsen i mai. Han dømmes for både oppbevaring og hasjsalget ved Vegamot, samt for bruk av narko og kjøring i påvirket tilstand samme dag.

I denne mikrobølgeovnen fant politiet en del av et parti på 2,4 kilo hasj.

Tatt etter togtur

I mars var 37-åringen på farten igjen. Han ble stoppet av politiet da han gikk av nattoget fra Oslo på Heimdal stasjon. Han hadde en svart bag med seg, og erkjente med en gang at det var 500 gram kokain i den. Han dømmes også for dette.

Retten utelukker ikke at mannens virksomhet skyldtes at han ble presset til å tilbakebetale narkogjeld, og at han i den forbindelse følte behov for å beskytte familien sin. Dette får en viss betydning i forbindelse med straffutmålingen, ifølge dommen.

Det ble også funnet penger i boligen. 127 000 kroner var gjemt bak et ventilasjonslokket i gangen.

Mannen dømmes til fengsel i fire år. Straffen er utmålt som en fellesstraff med resttiden etter prøveløslatelsen etter den nevnte Skjøla-saken. De 127 000 kronene som ble funnet av politiet blir også inndratt.

37-åringen har anket dommen.