Buhaug har jobbet som teamleder for Røde Kors i tre år. Året rundt står organisasjonen på gaten, og Buahaug har mye erfaring med å stå på gaten og huke tak i folk.

– Vi kan ofte stå i hagl og minusgrader seks dager i strekk. Da er det trist når folk ikke vil høre på oss, eller sier til oss at vi er i veien for dem og bybildet. Men det er gøy å stå her på en god dag, og de som stopper er veldig hyggelige. Likevel kunne trønderne stoppet mer opp, forteller hun.

Les også: «Hei, jeg er pensjonist snart. Kan dere bruke meg til noe?»

Les også: Politiet skal varsles om gatemusikk (PLUSS)

- Hva gjør du i jobben din som leder for salgsteamet?

– Jeg driver med opplæring av nye medarbeidere. Jeg lærer de også om hvem Røde Kors er, og hvordan organisasjonen arbeider. Denne jobben er artig.

- Hvorfor er det gøy?

– Det er gøy fordi jeg møter ulike mennesker, og det er fantastisk å se at de mestrer noe. Denne jobben er hard, men veldig givende. Mot slutten av arbeidsdagen kan jeg føle at jeg har gjort noe fornuftig.

Les også: Mange hundre i Trøndelag får feriehjelp (PLUSS)

Les også: Kan få to millioner av Reitan

Buhaug er oppvokst i Trondheim, og som liten flyttet hun mye rundt sammen med foreldrene sine.

– Foreldrene mine er gamle hippier, og vi bodde overalt og på forskjellige steder. Så jeg kjenner byen ganske godt. Trondheim er en koselig by å vokse opp i. Den har mange forskjellige subkulturer, og har en gammelbystemning over seg, forteller hun.