- Fundator og Norconsult passer svært godt sammen, sier Eirik Thun, administrerende direktør i Fundator.

Digital fremtid

Det trondheimsbaserte IT-selskapet ble etablert i 2003, har 32 ansatte og blir tre til i løpet av kort tid.

- 12 av dem er ansatt i løpet av det siste året. Alle ansatte vil fortsette i sine stillinger, sier Thun.

Han legger til at oppkjøpet gjør de ansatte i Fundator enda bedre rustet til å være med på den digitale fremtiden.

- Vi kan gjennom dette tilby økt leveransekraft og bredere kompetanse til våre kunder og samarbeidspartnere. Vi har i dag en sterk regional forankring. Som del av Norconsult kan vi være med og konkurrere også om de store, nasjonale kundene, sier Eirik Thun.

LES OGSÅ: Powel åpner kontor i Düsseldorf

Flytter til Lerkendal

Oppkjøpet gjennomføres fra 1. januar. Fundator blir del av Norconsults datterselskap Norconsult Informasjonssystemer AS. Etter sammenslåingen vil trondheimskontoret i Norconsult ha mellom 70 og 80 ansatte, og blir med det en av de største aktørene i Midt-Norge. Fundator har kontor i Strandveien. I løpet av 1. kvartal neste år skal de ansatte i Fundator flytte sammen med Norconsult på Lerkendal.

IT-tjenester

Fundator selger tjenester innenfor systemutvikling, systemintegrasjon, prosjektledelse, IT-rådgivning og IT-arkitektur. Norconsult Informasjonssystemer utvikler og markedsfører programvare innen prosjektering, bygging og forvaltning av infrastruktur og eiendom. Før oppkjøpet av Fundator har Norconsult Informasjonssystemer 140 ansatte som jobber ved ni kontorer i Norge og 30 som jobber i et datterselskap i Sverige.

- Etter overtagelsen av Fundator vil selskapet ha over 200 IT-konsulenter, sier Ola Greiff Johnsen, administrerende direktør i Norconsult Informasjonssystemer.

− Med kjøpet av Fundator styrker vi vår posisjon som en ledende leverandør av programvare og rådgivningstjenester innen IT. Vi ser frem til å få Fundators dyktige medarbeidere med på laget, skriver Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult, i en pressemelding.

Milliardkonsern

Hele Norconsult-konsernet har 3100 ansatte. I 2016 var omsetningen 4,2 milliarder kroner. Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgivningsbedrift. Norconsult selger tjenester innen samfunnsplanlegging, arkitektur og prosjektering. Virksomheten har hovedkontor i Sandvika i Bærum. Bedriften har 73 kontorer i inn- og utland. Selskapet har permanente kontorer i Skandinavia og i flere land i Sørøst-Asia, Sør-Amerika og i det sørlige Afrika. Norconsult har eller har hatt virksomhet over praktisk talt hele verden. Det er særlig kunnskap innen vannkraft og energioverføring som har brakt Norconsult utenfor Norges grenser.

Ansatte kjøper og selger

I mange bransjer det uvanlig at de ansatte eier hele virksomheten. I rådgivningsbedrifter og selvstendige yrker er det imidlertid ikke et ukjent fenomen, selv om det er færre ansatte-eide bedrifter i dag enn det har vært. I dette oppkjøpet er både bedriften som kjøper og den som blir kjøpt eid av de ansatte. Norconsult eies i sin helhet av de ansatte. Det samme er situasjonen i Fundator. De ansatte i Fundator selger aksjene sine til Norconsult og får samtidig tilbud om å kjøpe aksjer i Norconsult.