- Dette er et oppussingsobjekt. En veldig sliten bolig hvor man må pusse opp det meste, sier megler Rune Selven i Heimdal Eiendomsmegling.

Det var nettopp derfor eneboligen gikk over én million kroner over takst, mener han.

- Det er en del som synes det er greit at nesten alt må tas. Da kan man kjøpe en enebolig til en rimelig penge, samtidig som man kan få huset som man selv vil ha det. Jeg har inntrykk av at de som til slutt kjøpte huset er folk som kan gjøre litt selv.

Paret i 30-årene som fikk tilslaget la 2 500 000 kroner på bordet. Prisantydningen var på 1 490 000.

Mange budgivere

Budgiverne var en blanding av familier og håndverkere med planer om å pusse opp for så å selge videre.

- Det var seks-sju budgivere med, og to-tre av dem var med på slutten og drev opp prisen. Interessen har vært stor, og det var mange folk på visning. Det ligger ikke så mange slike objekter ute, sier Selven.

Med adresse i Osvegen ligger eneboligen ikke veldig langt fra Solbakken skole. I tillegg til selve huset, står det en garasje og en redskapsbod på tomta.

Boligen har et moderniseringsbehov. Det er noe av grunnen til at den gikk så høyt over takst, mener megler Rune Selven.

- Den ligger landlig til, men i nærhet til byen. Det er ikke langt til verken Ranheim eller Moholt, samtidig som man har fine turområder rundt.

I tillegg til at den er et oppussingsobjekt, ligger eneboligen i et LNF-område (Landbruks-, natur-, og friluftsområder, journ. anm.).

- Det gir noen begrensninger på hva du kan gjøre. Du kan for eksempel pusse opp huset, men ikke bygge på det, sier eiendomsmegleren.

- Ikke hver dag vi ser slikt

Rune Selven har solgt boliger så mye over takst før, men det begynner å bli en stund siden nå.

- Det er ikke hver dag vi ser noe slikt. Dette er et objekt det var vanskelig å sette en pris på. Huset er såpass slitt i et område hvor det ikke er så mye å sammenligne med.

- Interessen har vært stor, og det var mange folk på visning, sier megler Rune Selven.

Eieren var med på vurderingen, og prisantydningen endte altså til slutt på 1 490 000.

- Det ble til slutt opp til markedet, og når så mange ser potensialet, da går det slik. Men det er sjelden det går så mye over.

- Høy betalingsvillighet

- Hvordan er markedet nå?

- Jeg synes det har vært en klar bedring på nyåret. Det er mye mer aktivitet enn på slutten av fjoråret, med flere på visning og flere henvendelser. Vi har fått av gårde en del av det som ikke ble solgt før jul.

Eneboligen ligger i et LNF-område ved Jonsvatnet.

Betalingsvilligheten er ifølge ham fortsatt høy.

- Vi ser at andelen boliger som selges over eller på prisantydning har steget med 12 prosent siden høsten 2017. Nå ligger vi på 57 prosent. Finner folk noe de vil ha, er de villige til å by.