Tidligere denne uka ble det kjent at Bilhjelp Trondheim AS med 16 ansatte ble slått konkurs etter et skattekrav.

Dagen etter at Adresseavisen meldte om konkursen kommer det ny beskjed: Konkursen er opphevet.

- Både jeg, bobestyrer og advokat har jobbet på spreng, vi har jobbet hele natta. Nå er konkursen opphevet og vi er svært glade og lettet, sier styreleder Pål Henriksen.

Rask behandling

Bilhjelp Trondheim AS holder til ved Industriveien på Heimdal der de har både verksted og vaskehall. Tirsdag denne uka ble det åpnet konkurs i selskapet i Sør-Trøndelag tingrett, på grunn av et krav fra kemneren på rundt 380 000 kroner.

- Vi holder på å rydde opp nå, uttalte Henriksen til Adresseavisen onsdag formiddag. Allerede torsdag ettermiddag hadde de fått ryddet opp.

- Konkursen skyldes et skattekrav jeg rett og slett hadde glemt å betale, selv om vi har penger, sier Henriksen.

Onsdag leverte selskapets advokat inn anke til Frostating lagmannsrett sammen med bostyrer. Melhusbanken garanterte for kravet, og selskapet som har eksistert i 23 år håpte på videre drift.

De trodde derimot ikke at det skulle gå så raskt å få konkursen opphevet.

Ny eier av verkstedet

- Dette gikk kjemperaskt, og det er jeg svært takknemlig for. For som sagt, at vi i det hele tatt ble slått konkurs skyldtes bare tull og rot. Vi har midler og det så også bobestyrer, og også lagmannsretten som opphevet konkursen bare to dagen etter at vi ble slått konkurs, sier Henriksen.

I tillegg til verksted og bilpleie driver selskapet også med dekkhotell og bilberging. Regnskapene til selskapet viser at det gikk med overskudd både i 2016 og de tre foregående årene, og at selskapets egenkapital er positiv.

2017-regnskapet er ikke klart, men Henriksen sier at resultatet ble enda bedre enn året før.

Torsdag tok selskapet MyMechanic over som drivere av verkstedet til Bilhjelp Trondheim.

- Dette gjelder for fire av mine ansatte og dette var planlagt før konkursen. Men vi fikk overtakelsen fremskyndet. De skulle ta over 1. april, men tok i stedet over allerede nå, sier Henriksen.