Sommeren 2019 åpner et nytt kontorkonsept i Powerhouse Brattørkaia.

Selskapet Regus tilbyr leie av fleksible kontorplasser, og skal leie 1400 kvadratmeter av Powerhouse. De skal også stå for resepsjonen og et møteromssenter.

Regus ble etablert i Brussel i 1989, er basert i Luxembourg, og er notert på London Stock Exchange. Selskapet eies av International Workplace Group, et verdensledende aksjeselskap som spesialiserer seg på fleksible arbeidsplassløsninger.

Regus har til nå etablert 15 sentre i Norge – i Oslo, Bergen og Stavanger – og fem nye blir bygd nå. Sommeren 2019 åpner de sin første avdeling i Trondheim.

Norgessjef Thomas Weeden i Regus forteller at kontoret blir et «fullservicekontor» der nystartede selskaper, enkeltmannsforetak og bedrifter kan leie lokaler. De som leier plass ved kontoret kan leie arbeidslokaler mellom alt fra en time til flere år.

- Kundene kan leie den plassen de trenger for å jobbe, så ordner vi med resten av det man trenger ved et kontor, sier Weeden.

Thomas Weeden er Norgessjef i Regus, og gleder seg til åpning i Brattøra. - Mange bedrifter som ikke har hovedkontor i Trondheim kan ha ønske om å være tett på næringene gjennom våre løsninger, sier han.

Avtale med Entra

Det er eiendomsselskapet Entra som bygger Powerhouse, og de inngikk i fjor en 8-årig leieavtale med Regus.

- Entra ønsker fleksible løsninger i de nye byggene sine. Vi jobber også med å få etablert to Regus-sentre til i Trondheim, men det er for tidlig i forhandlingene til å si noe mer om det, sier Weeden.

Regus har totalt 3000 kontorer på verdensbasis. Weeden forteller at næringsklynger er en naturlig plassering for flere kontorhoteller. Målet er å danne et nasjonalt nettverk av Regus-sentre.

- Da har kundene tilgang til kontorene i andre byer og i utlandet, sier Weeden.

- Etterspurt kontorløsning

International Workplace Group gjennomførte nylig en global undersøkelse om ansattes kontorvaner. Funnene viste at stadig flere velger å jobbe borte fra sine faste kontorer. 7 av 10 ansatte arbeider et annet sted en kontoret minst én gang i løpet av en arbeidsuke.

- Det er press på å få til flere løsninger som våre globalt. Mange bedriftslokaler står ofte tomme. Vi tilbyr en løsning som gir muligheten til å jobbe i nærheten av hjemme, og at mindre tid blir brukt til pendling, sier Weeden.

- Unge mennesker som kommer inn i arbeidslivet setter fleksibilitet høyt, så våre løsninger er viktige med tanke på rekruttering av ny arbeidskraft, legger han til.

Flere på plass i Powerhouse

Regus er den sjette virksomheten som nå har leid seg inn i kontorbygget Powerhouse. De andre virksomhetene er oljeselskapet Teekay, entreprenørbedriften Skanska, statlige Enova, IT-selskapet Sopra Steria og Refsnes Laks.

Regus er den femte virksomheten som nå har leid seg inn i kontorbygget Powerhouse. De fire andre virksomhetene er oljeselskapet Teekay, entreprenørbedriften Skanska, statlige Enova og IT-selskapet Sopra Steria.