Den 22-årige prøvespilleren hadde i dag sin første trening med TIL, etter en lang reise fra Dakar som endte i Tromsø i går ettermiddag.

— Vi ser dette er en sterk ferdighetsspiller, lett på fot, med et godt steg, en god fot. En anvendelig spiller som kan spille både utvending og innvending, skrøt Bård Flovik etter den første treningen.

— Jeg likte treningen, men jeg har hatt en lang reise og er fortsatt litt trøtt. I morgen blir det nok bedre, sier El Hadj Mour Samb til Tromsø.

En annen vei

De siste tre årene har han spilt for akademilaget til franske Lille. En mulig overgang til Bærum røk sist vinter etter visumtrøbbel, og 22-åringen har i stedet banket inn ti mål på 25 kamper på øverste nivå i Senegal i år.

I Frankrike stiftet han nærmere bekjentskap med landsmenn som inspirerer han stort:

Evertons Idrissa Gana Gueye (27) og Crystal Palaces Pape Souaré (26) spilte for Lille frem til i fjor, før overganger til Premier League.

— Det er gode folk og venner av meg. Jeg trente med dem på Lilles førstelag, mens jeg spilte på andrelaget, forteller Mour Samb og legger til:

— Jeg vil ha samme karriere. Å spille i øverste divisjon i England eller Spania er min ambisjon, melder han ambisiøst.

Godt inntrykk

Men aller først er altså den store drømmen å lande en kontrakt med TIL.

Senegaleseren likte godt førsteinntrykket av det som kan bli hans nye lag fra 1. januar neste år.

— De har tekniske spillere og fysisk kapasitet over hele banen. (Sofien) Moussa er god, midtbanespillerne er bra. Det er mitt inntrykk og jeg stortrives her, sier El Hadj Mour Samb.

— Jeg vil ha en "deal" her, forsikrer unggutten.