Valencia får også en bot på omtrent 530.000 kroner, skriver forbundet.

Det skjer etter at Real Madrids Vinicíus Júnior fikk rasistiske tilrop etter seg i kampen mot Valencia søndag.

Kampen ble stoppet i det 70. minutt etter de rasistiske tilropene. Etter en pause på 10 minutter, der Real Madrid-trener Carlo Ancelotti ble sett i heftig diskusjon med Vinicius, ble kampen startet igjen.

Ancelotti bekreftet senere at han måtte overbevise Vinicius om å fullføre kampen.

I det 97. minutt fikk Vinicíus rødt kort etter en fysisk konfrontasjon med Valencias Hugo Duro. Duro holdt brasilianeren i et nakkegrep, hvorpå Vinicíus reagerte med å slenge en hånd i ansiktet til Duro.

Dommer Ricardo De Burgos Bengoetxea ga først gult kort, før han endret til rødt etter å ha blitt bedt om å se på reprisene av VAR.

Tirsdag kveld er det røde kortet opphevet av konkurranseutvalget, som består av tre dommere fra La Liga, det spanske fotballforbundet, og Idrettsrådet i Spania.

Konkurranseutvalgets begrunner opphevelsen av det røde kortet med at hoveddommer De Burgos Bengoetxea ikke fikk tilstrekkelig informasjon:

VAR skal nemlig kun ha vist hoveddommeren bilde av Vinicíus sin hånd i ansiktet til Duro, og ikke situasjonen i forkant der Duro holder Vinicíus i nakkegrep.

Duro gikk ustraffet fra situasjonen.

Vinicíus la ut en følgende melding i sosiale medier etter oppgjøret der han ble utsatt for apelyder:

«Ligaen mener det er normalt, forbundet og motstanderne oppmuntrer til det. Konkurransen som en gang tilhørte Ronaldinho, Ronaldo og Messi, tilhører i dag rasistene».