Men Harry Kane og lagkameratene hadde da stanget mot West Bromwich Albion i 88 minutter før det løsnet for stjernespissen som ellers har vært i fyr og flamme i høst.

Matt Doherty fikk tid til å stille inn siktet og på det presise innlegget inn i feltet beveget Kane beveget seg smart, var sterk og stussen var akkurat nok da headingen gikk i en liten bue over keeper Sam Johnstone og endte i nettmaskene. Og scoringen var svært viktig i den jevne kampen i toppen av tabellen.

Målet var også en milepæl for den engelske stjernespissen da det var Kanes scoring nummer 150 i Premier League, i en kamp der hjemmelaget bød på solid motstand men likevel står med tre poeng etter åtte kamper.

Han er nå den spilleren med niende flest mål i Premier League. Den listen toppes av Alan Shearer med 260 mål. Med dagens scoring tangerte Kane Michael Owen. Så han er på vei opp blant de virkelig store i Premier League-historien.

Og bare Sergio Aguero (217 kamper) og Alan Shearer (212 kamper) har nådd 150 mål raskere enn Kane, som brukte 218 kamper på den bragden. Tidligere denne uken scoret han også sitt 200. offisielle Tottenham-mål medregnet alle turneringer.

foto

Grafikk: www.sofascore.com

Og nå leder Tottenham Premier League før Liverpool spiller borte mot Manchester City i en kamp som starter klokken 17.30. Totenham har nå 17 poeng og ligger ett poeng foran Southampton og Liverpool. Også Leicester kan ta tabelltoppen med seier i kampen mot Wolverhampton som hadde avspark klokken 15. Så det kan bli kort tid på tronen for Tottenham.

Tabelltoppen satt imidlertid langt inne etter at blant annet Son hadde surret bort en kjempesjanse tidlig i 1. omgang.

Kampen var også den hjemvendte waliseren Gareth Bales første kamp fra start på syv år i Premier League, etter at han forlot Tottenham til fordel for Real Madrid sommeren 2013. Det var knyttet spenning til samspillet i første kamp sammen med Son Heung-min og Kane.

Sist helg ble han helt etter tre minutter på banen, men da startet han ikke kampen. Også i dag var Bale farlig frempå, men klarte ikke å bli utslagsgivende i tospann med Kane.