Pimenta jobbet for agentselskapet til det som var den mest kjente fotballagenten i verden, Mino Raiola. Da Raiola døde i 2022 overtok den brasilianske kvinnen listen av stjernespillere italieneren representerte.

Det innebærer at hun har ansvaret med å forvalte karrierene til blant andre Paul Pogba, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma og den største av de alle: Erling Braut Haaland.

Også norske Sverre Nypan (16) har signert for Pimentas agentselskap.

I et intervju med ESPN forteller Pimenta om hvordan det er å være kvinne i en svært mannsdominert bransje.

For å gi et eksempel på utfordringene det bringer å være kvinne i bransjen nevner hun en hendelse for noen måneder siden, der hun møtte en fotballdirektør for en ikke navngitt klubb.

Sammen i møtet hadde hun med seg en mannlig advokat som ikke kunne noe om fotball, men som hadde god kontroll på lovverket i landet klubben holdt til.

Etter lange forhandlinger med klubben kom de endelig til enighet. Da skal klubbdirektøren ha snudd seg mot advokaten og sagt: «Du har forberedt henne godt.» Hele rommet skal ha reagert med å bli stille.

Pimentas advokat, som kun var der for å gi råd, skal ha blitt synlig forlegen, siden det ikke var han som tok seg av forhandlingene. Pimenta forteller så at hun brøt inn:

«Ta det med ro, det er ikke noe problem. Det eneste er at kommisjonen min for denne avtalen ble akkurat doblet. Fortsett å snakke sånn og dette kommer til å fortsette og gå verre for deg», sier Pimenta i intervjuet og ler.

Men når hun er ferdig med å le er sporet av bitterhet i øynene hennes tydelig, skriver ESPN.

TETT BÅND: Mino Raiola (t.v.) sammen med Zlatan Ibrahimovic som han representerte. Svensken som har lagt opp har fortalt at det var en stor sorg da Raiola døde, som han så på sine beste venner. Foto: Eamonn and James Clarke / Pa Photos / NTB

Kjønnsdiskriminering er noe hun må håndtere i jobben hennes, forteller hun. I det tilfellet løfter hun frem Haaland og teamet hans som et klart unntak.

– Det er superfint å være med dem. Det er en av de få plassene der jeg føler at hvis jeg har rett så har jeg rett, og hvis jeg tar feil, så har jeg feil. Det har ingenting å si om jeg er mann eller kvinne, sier Pimenta og legger til:

– Det er en kulturell greie og det er veldig forfriskende, for det gjør at det er ett mindre problem å håndtere.