Fitim Azemi, Trond Olsen (2) og Henrik Furebotn scoret for Glimt i torsdagens oppgjør, mens Magnus Nikolaisen nettet for vertene Alta.

Eliteserielaget Glimt tok ledelsen i det 14. minutt. Et skudd fra Trond Olsen gikk via en Alta-forsvarer, og ballen endte til slutt opp hos Azemi. Han gjorde ingen feil. Hjemmelaget ville ha målet annullert for offside, men fikk ikke gehør av dommer Anders Gjermshus.

Tolv minutter senere doblet nevnte Olsen ledelsen for Aasmund Bjørkans mannskap, men Alta ga ikke opp. Nikolaisen sørget for nytt håp med 1-2 fra kort hold i det 32. minutt.

Like før pause ble oppgaven imidlertid langt tyngre for vertene. Keeper Māris Eltermanis pådro seg nemlig rødt kort etter å ha handset utenfor 16-meteren, og dermed måtte Alta spille 2. omgang med ti mot elleve, noe Glimt utnyttet. Henrik Furebotn økte til 3-1 med en markkryper etter 72 minutter, og hjemmelaget maktet ikke å svare med en mann mindre på banen i Finnmarkshallen. I stedet satte Trond Olsen inn sitt andre for dagen tre minutter før slutt. Dermed kunne Glimt juble for 4-1 og cupavansement da Gjermshus blåste av det nordnorske oppgjøret. (©NTB)