Ifølge avstemningen på toppen av fvn.no tror over halvparten av leserne at Start slår Jerv sammenlagt over to kamper.

På lørdag er det Jerv som har størst sannsynlighet for seier, skal vi tro spillselskapene.

Fædrelandsvennen har sjekket hvilken odds de setter på kampen. Torsdag formiddag varierer de fra 1,95 til 2,17 på Jerv-seier. På Start-seier får man over tre ganger innsatsen tilbake, slik det står nå.

— Jeg synes det er kjempespennende. Jerv har nok utlignet den kvalitetsforskjellen som har vært med tro og optimisme. Jeg tror det er så åpent som det kan bli, sier Ole Martin Årst, ekspert i TV 2 og tidligere Start-spiller, til Fædrelandsvennen.

— Start ikke vant med gress

— Jerv har nok en fordel på hjemmebane. Start er ikke vant til å spille på gress. I tillegg har ikke Start spilt kamper på to uker, det tror jeg ikke nødvendigvis er heldig, mener Årst.

ÅPENT: Fotballekspert Ole Martin Årst tror det er så åpent som det kan bli. Her er den tidligere Start-spilleren på besøk på Sør Arena og treffer Espen Hoff og Kai Eriksen. Foto: Arkivfoto: Torstein Øen

Jerv har kun fokus på seg selv før kampene.— Start kommer fra eliteserien, men alt er mulig. Vi tenker bare på oss selv og skal fortsette å være gode, sa Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen etter seieren mot Kristiansund.

Start favoritt over to kamper

Over to kamper derimot holder spillselskapene Start som favoritt til å spille i neste års eliteserie. Ett av selskapenes odds på Start-seier totalt er på 1.70, mens Jerv står til 2.05. Oddsen på Start har vært stigende noe som antagelig sier at mange har spilt på Jerv-seier.

— Jerv er veldig god motstander og har et svært bra lag. I mitt hode blir dette en helt åpen kamp, sier Start-trener Bård Borgersen til TV 2. Årst er spent på hvordan Start-spillerne takler at Sørlandet koker og er klare for fotballfest.

— Etter så mange tap blir det spennende å se hvordan Start takler det mentale. Hele Sørlandet heier på Jerv nesten, men ingen mener at de har ressurser til å gå opp, forteller Årst.

Ohi-mål

Spillselskapene har mest tro på at Ohi Omoijuanfo eller Alexander Lind skal bli målscorer for Jerv i den første kampen. Mads Stokkelien vil være Start-supporternes håp.

Da Jerv slo Start 1-0 i treningskamp i vinter hadde Grimstad-gutta hele 7,60 i gjennomsnittsodds.

Lørdagens kamp spilles klokka 12 på Levermyr, mens avgjørelsen faller på Sør Arena onsdag klokka 19.