FIKK DRØMMETREFF: Arjen Robben scoret på en perfekt volley mot Manchester United på bortebane. Får han en ny god kamp mot Lyon? Foto: MICHAEL DALDER

Landslagsspiller Phillip Lahm legger ingenting imellom når han sier hva han tenker mest på foran den første av to semifinaler mot førstereisguttene fra Lyon.

– Semifinaler er alltid jevne. De har respekt for oss og vet at vi alltid scorer mål. Men de er også et sterkt lag. Vi må prøve å holde nullen. 1-0 er bra, 2-0 bedre og en seier er alltid bedre enn uavgjort , sa Lahm på pressemøtet dagen før dagen.

Minibusser

Bayern må klare seg uten Mark van Bommel og Holger Badstuber, da begge har karantene. Lyon, som leide ti minibusser for motorveituren til München, er uten skadede Jean Makoun, Mathieu Bodmer og Jean-Alain Boumsong. Franskmennene har hele syv spillere ett gult kort unna karantene.

Bayern-trener Louis van Gaal har også være på en lang kjøretur. Han var i Nederland tirsdag i begravelsen til sin svigermor.

Tror Lyon er for sterke hjemme

Mens Lyon er i semifinalen for første gang, er det første gang siden de vant turneringen i 2001 at Bayern er kommet så langt. Pussig nok fikk de juling med hele 3-0 i Lyon på vei til finalen på San Siro den sesongen. Hovedtrener den gangen, Ottmar Hitzfeld, tror Bayern er avhengig av et godt resultat i kveld.

– De må vinne hjemme, siden Lyon er veldig gode på hjemmebane. De er svakere på bortebane. Angrepet deres er ikke like resolutt og de er mer tvilsomme i forsvar også, analyserer trenerlegenden overfor BBC.

– Bayern vil trolig ha ballen 60-65 prosent av tiden, men de må være nøye så de ikke blotter seg bakover, sier Hitzfeld.

– Detaljene avgjør

Lyon ligger på tredjeplass i hjemlig serie, hele ni poeng bak Marseille, når bare fem kamper gjenstår. Trener Claude Puels håp denne sesongen ligger i mesterligafinale.

– Det blir tøft mot Bayern. Tyskere er alltid farlige i store kamper og Bayern har jo akkurat slått ut Manchester United. De har Arjen Robben og Frank Ribery i form. Vi vet hva som kommer, sier Puel.

Keeper Hugo Lloris har troen.

– Vi må spille på vårt beste, to ganger, mot et veldig godt lag. Bayern er ikke bare et godt lag, de har mange gode enkeltspillere, og de små detaljene avgjør ofte i så store kamper, sier Lloris til UEFAs hjemmeside.