Franck Ribery spilte ballen for langt foran seg, tok sats og tråkket til det han var mann for over ballen. Knottene gnagde seg inn i ankelen på Lisandro Lopez. Det røde kortet gikk ubønnhørlig i været og den franske stjernen er dermed ferdig for sesongen i denne turneringen. Direkte rødt kort betyr minst to kampers karantene for Ribery.

(Artikkelen fortsetter)

RØDT KORT: Denne taklingen sendte Ribery rett i dusjen (Foto: Scanpix).

Selv om de må klare seg uten sin franske stjerne, er Bayern knappe favoritter foran returen. De unngikk baklengsmål og de har Arjen Robben. Nok en gang var nederlenderen mannen som utgjorde den lille men store forskjellen i et mesterligaoppgjør.

Stor sjanse

Kampens første sjanse kom etter vel 12 minutter, og den var gigantisk. Keeper Hugo Lloris hadde gjort en god parade da han ga corner, men da innlegget kom, bommet han fullstendig. Bastian Schweinsteiger kunne heade i tomt mål, men bommet.

Den neste skumle situasjonen for de tilreisende franskmennene kom da deres landsmann Franck Ribery skar inn fra venstre og kom mot Lloris. Ribery dro til, men trakk skuddet sitt mot venstre og utenfor.

Det varte ikke lenge før den neste sjansen kom Arjen Robben vant en hodeduell mot Cris og Ivica Olic fikk sjansen, men den tidligere Hamburg-spissen forhastet seg og skjøt utenfor.

Danijel Pranjic erstattet karantenerammede Marc van Bommel og pådro seg selv karantene i returkampen da han kom sent inn i en takling halvveis i 1. omgang.

Bortelagets første sjanse kom først etter en halvtime, men den var til gjengjeld stor. Ederson fikk ballen på 18 meter etter en corner og skjøt. Ballen spratt i kneet på en intetanende motspiller og spratt til corner.

Like etter ble Bayern redusert til ti mann. I et øyeblikks galskap trampet Franck Ribery over ballen og rett i ankelen til Lisandro Lopez. Dommer Roberto Rosetti var kjapt og korrekt oppe med det gule kortet.

(Artikkelen fortsetter)

SÅ RØDT: Mesterligaeventyret er over for Franck Ribery (Foto: Scanpix).

Utvisningen så ut til å motivere bortelaget. Kim Källström slo til med et kanonskudd fra nesten 40 meter, men en Hans-Jörg Butt i full strekk fikk slått ballen bort.

Nytt rødt kort

Hjemmelaget brukte pausen på å komme seg fra sjokket og virket atskillig piggere da annen omgang startet. Pranjic sørget for at Lloris fikk svidd hanskene sine da han prøvde lykken på en volley fra 20 meter, men keeperen reddet. Så sørget Jeremy Toulalan for at han slipper å spille returkampen, da han klippet ned Robben.

Fungerende Bayern-kaptein Phillip Lahm gjorde en kjempejobb da han fosset frem på høyresiden før han la inn til Thomas Müller, men han klarte ikke å få ballen mot mål, selv om han sto helt alene like innenfor straffemerket. Toulalan fikset seg like etter enda et gult kort. Han ga Schweinsteiger sjansen til å finstudere knottene sine og ble korrekt sendt i dusjen.

Bayern fortsatte å være best. Robben holdt på å sende de røde i ledelsen et kvarter ut i omgangen, men han skjøt utenfor.

Bedre skulle det gå like etter. Robben la an for skudd. Ballen hadde retning mot Lloris’ venstre hjørne, men stusset på hodet til en dukkende Thomas Müller og i mål.

(Artikkelen fortsetter)

TYSK JUBEL: Robben feirer 1-0-målet. Det kan vise seg å bli svært viktig foran returkampen neste tirsdag (Foto: Scanpix)

Innbytter Sidney Gouvou satte fart på bortelaget og Butt måtte vise seg igjen for første gang på lenge da han avverget en Lyon-sjanse med fem minutter igjen av ordinær tid.

Flere sjanser ble det ikke og begge lag har godt håp om å avansere etter returkampen kommende tirsdag.