Statistikksenter Eliteserien:

— Vi spiller en ok førsteomgang. Etter pause gir vi bort initiativet. LSK får mye spillerom både offensivt og defensivt, og er gode nok til å snu fra 0-2 til 3-2. Dette er en tøff smell for oss. Måten vi taper på er fryktelig irriterende, sier Start-trener Knut Tørum.

Start begynte imidlertid best på Sør Arena, og laget tok fortjent ledelsen etter seks minutter. Christian Bolaños la en corner på bakerste stolpe rett på hodet til Ole Martin Årst. 35-åringen headet ballen inn i midten. Ballen gikk via en LSK-spiller i feltet, og ut til Jesper Mathisen, som banket ballen i nettet.

Dette var for øvrig Mathisens første scoring i eliteserien for Start, og hans andre total for A-laget (ett i 1. divisjon i 2008).

- Jeg kommer selvsagt til å huske scoringen, men det var kjedelig å tape. 2-0 er en farlig ledelse, sier Mathisen og ler oppgitt.

Fire minutter senere fikk Lillestrøm sin første sjanse. Emmanuel Igiebor avanserte inn i Starts 16-meter, og fyrte av. Kenneth Høie var fint nede og blokkerte.

Berg og Tørum om Start-LSK

Stokkeliens første for året

Da 19 minutter var spilt eksploderte hjemmepublikum på Sør Arena igjen. Bolaños fikk ballen på kanten. Han dro en finte på LSKs Frode Kippe, og la hardt inn foran mål. Ballen havnet i føttene på Mads Stokkelen, som smelte ballen i mål fra kloss hold.

20-åringen, som hadde ti scoringer i fjor, puttet dermed sitt første mål for Start denne sesongen.

Da 34 minutter burde Start ha økt til 3-0. Rolf Daniel Vikstøl la inn fra venstre, rett i hånda på Tarik Elyonoussi innenfor 16-meteren. Dommer Svein Oddvar Moen var ikke i tvil, og pekte på straffemerket.

Bolaños er Starts faste eksekutør. Costaricaneren pleier å være sikker fra 11-meteren, men denne gangen var utførelsen av det elendige slaget svakt midt i mål og rett i beina på keeper Stefan Logi Magnusson.

Noen minutter senere burde LSK ha fått straffe etter klabb og babb innefor Starts 16-meter. Fra fvn.no sitt ståsted så det ut som om en liggende Mathisen brukte hånden for å prøve å dytte bort ballen. Det hele endte opp i flere småsjanser for gjestene, men uten at det ga uttelling.

— Jeg følte ikke at ballen var i hånda mi, sier Mathisen.

LSK slo tilbake

LSK tok kontrollen etter hvilen, og det virket som om Start hadde løpt fra seg i førsteomgang. Bortelaget fikk sin første store sjanse etter 56 minutter. Ballen ble lagt inn fra høyre fra Arild Sundgot, og havnet hos Elyounoussi, som styrte den mot mål. Målet ble hindret av Hunter Freeman som hadde posisjonert seg på streken.

Tre minutter senere kom scoringen. Elyounoussi skøyt i stolpen fra skrått hold. Han fikk tilbake returen, og la inn foran mål. Der skallet Sundgot ballen i mål i duell med Bård Borgersen.

— Det målet var ferdigscoret, sier Sundgot.

Vi følger Start:

Sundgot sikret seieren

Scoringen var LSKs første på bortebane denne sesongen. Før kveldens kamp på Sør Arena hadde laget 0-3 i målforskjell på sine fire kamper.

Utligningen kom etter 71 minutter. Bjørn B. Sigurdarson ble spilt fri. Han var i duell med Mathisen og Borgersen, men klarte å holde duoen unna. Islendingen fikk slengt avgårde et skudd som gikk forbi Høie og i mål. Svak markering fra Starts midtstopper duo der.

Etter 81 minutter hadde LSK snudd kampen. Innbytter Erling Knudtzon la inn fra venstrekanten. Ballen gikk til Sundgot, som bredsiden ballen i mål fra 16 meter.

Sååå nære var Start utlikning! Men alt i alt en fortjent seier for LSK, som vant sjansestatistikken 8-4. Start var gode før pause, og svake etter hvilen.

— En fantastisk innsats. Det er et utrolig samhold, moral og tro på egne ferdigheter i dette laget, sier LSK-trener Henning Berg.

Om Sundgot, som scoret to mål og serverte en målgivende til Sigurdarson, hadde han følgende å si:

— Arild er en god spiller som har gjort mye bra for oss så langt. I dag viste han hvilken goalgetter han er.