Statistikksenter Eliteserien:

Lillestrøm kom til Sør Arena uten å ha scoret på bortebane på de fire første kampene. Etter 90 minutter var både poengfangsten og målsnittet doblet på fremmed gress.

Mye av grunnen heter Arild Sundgot. 32-åringen scoret to fine mål, og serverte Bjørn B. Sigurdarson på 2-2-målet.

— Den første var ferdigscoret. På den andre får jeg en fin pasning fra Knudzon, og plasserer den i hjørnet, sier Sundgot.

- Hvor deilig var det å endelig score på bortebane i år?

— Jeg har tenkt mye på det, og det var godt å bryte den barrieren, sier Sundgot.

Video: Se trenernes reaksjon etter kampen:

Berg og Tørum om Start-LSK

— Talentfull spillergruppe

32-åringen roser også moralen til Lillestrøm-laget. Å snu 0-2 til 3-2 er sterkt, mener spissveteranen, som nå står med 105 elitseriemål.

— Vi spilte bra i førsteomgang, selv om vi lå under med to mål. I pausen fokuserte Henning Berg veldig på at vi skulle være positive, og at vi kun trengte ett mål for å være med i kampen igjen, sier Sundgot.

Berg følger opp:

— Jeg har en talentfull spillergruppe her. Det er et godt samhold og en vanvittig bra mentalitet og tro på egne ferdigheter, sier han.

Goalgetter

- Hva kan du si om Arild Sundgot, som avgjorde kampen for LSK?

— Han har en mye bedre fysikk i år enn i fjor. Han gjorde en kjempejobb i dag. Han har gjort mye bra i det siste, selv om han ikke har scoret. I kveld viste han hvilke gode goalgetteregenskaper han har, sier Berg.

LSK er nå oppe på en fjerdeplass på tabellen. Målsetningen er en topp seks-plassering.

— Dersom vi hadde tapt, så hadde vi ligger i ingenmannsland. Nå håper jeg vi holder oss i toppen så lenge som mulig, sier Sundgot.

Video: Skulle Lillestrøm hatt straffespark her?

Skulle LSK hatt straffe her?