Alt som handler om fotball er godt stoff i England.

Den britiske fotballpressen er ikke sene om å plukke opp nyheter, rykter og spekulasjoner, og de er raske til å se stjernepotensial.

Nå handler det om en 20-åring fra Trondheim: Per Ciljan Skjelbred er heit på balløya.

The Rosenborg Starlet

Når sider som kaller seg «Transfer Speculation» skriver at Ciljan er i søkelyset til flere Premier League-klubber, er det vel nettopp det. Spekulasjoner.

Men når seriøse SkySports bekrefter at det dreier seg om storklubber som Tottenham, Manchester City og Arsenal blir plutselig «Litj-Per» en kar å regne med i England.

EyeFootball har registrert at Blackburn har stilt seg i køen av interesserte kjøpere, og ifølge nettstedet Goal leder nå The Gunners jakten på «The Rosenborg Starlet».

Og papiravisene følger på: The Telegraph slår opp Spurs-jakt på nordmannens ferdigheter. Artiklene spår en snarlig exit for stortalentet, og siterer Erik Hoftun på at RBK vil få en tøff jobb med å holde Skjelbred i klubben: «His club admitted that it would be difficult to hang on to one of their prized assets.»

Men hvordan ser han ut?

Det er mye som må tas med en klype salt når de engelske tabloidene går på jakt. Sannhet og fakta blir ikke tatt like høytidelig i alle kanaler, noe The Guardians Skjelbred-oppslag kan være et eksempel på: Deres versjon av RBKs midtbanepropell er et bilde av lagkamerat Michael Jamtfall. For eksempel.

«I play for Rosenborg»

Andre nettsteder har også fremskyndet 20-åringens fødselsdag, og regnet seg frem til at Ciljan er 21 år. Men samtlige aktører ser ut til å ha fått med seg den unge stjernens rutinerte svar på oppmerksomheten: «I play for Rosenborg and my focus will remain here».

Tettey

Alexander Tettey er siste RBK-er ut i rekka på trykk i utenlandsk presse. Etter innsatsen mot Fiorentina skrev nettstedet Goal at både Rosenborgs italienske banemenn i UEFA-cupen og skotske Rangers noterte kapteinens navn på blokka.

Saken viser for øvrig at kallenavn oversatt fra norsk til engelsk er heller ikke noen enkel sak. Men Goal prøver seg på ækt trøndersk: «English Premier League clubs are keeping tabs on another Troillongan in Per Ciljan Skjelbred».

Hvem er nestemann ut? Saken havner plutselig på et nettsted nær deg!