I sommer byttet Lewandowski ut Bayern med Barcelona etter åtte år og vanvittige 238 mål på 253 kamper.

I returen på Allianz Arena, i anledning Champions League-gruppespillet, kom han til en gigantisk sjanse i 18. minutt. Forsøket med høyrefoten gikk over.

Robert Lewandowskis kamp mot Bayern München. Foto: Sofascore

Ikke lenge etterpå stoppet Manuel Neuer headingen til polakken. Lewandowskis fire-fem andre forsøk ble også stoppet enten av Neuer eller en blokkering.

– Det var ikke Lewandowskis kamp. Han spilte med for mye følelser og var ikke så klinisk som han pleier å være, kommenterte Mario Gómez, tidligere Tyskland-spiss på Amazon.

– For Lewy var det mange følelser i dag, etter all suksessen han hadde her. Han hadde ikke marginene på sin side i avgjørende øyeblikk, og det var flaks for oss, sa Neuer til Amazon.

Også Pedri og Raphinha kom til gode muligheter for gjestene før lagene gikk til pause på 0–0.

– Resultatet forteller ikke sannheten. Vi burde fått til mer før pause, sier Pedri.

– Vi hadde seks-syv store sjanser uten å score og Bayern tok sjansene deres. Hadde vi scoret ville det vært en helt annen kamp. Men dette er Champions League, Barcelona-trener Xavi.

Etter et skremmeskudd fra Raphinha tidlig i annenomgang, våknet omsider Bayern så det smalt. Lucas Hernández rykket løs fra oppasser Marcos Alonso og stanget Joshua Kimmichs corner i mål til 1–0 i 50. minutt.

Fire minutter senere eksploderte Leroy Sane fra Barcelona-forsvaret og trillet inn 2–0 alene med Barca-keeper Marc-André ter Stegen, en vanvittig scoring.

De neste minuttene virket Barcelona resignerte og det ble farlig i nesten hvert Bayern-angrep.

Gjestene fikk tatt seg sammen igjen, men da stolpen stoppet Pedris lobb alene med Neuer virket det ikke å være kvelden for katalanerne.

Barcelonas dårlige statistikk historisk fortsatte mot Bayern, som har overtaket innbyrdes med 9-1–2 og 30–13 i målforskjell.

PS! I den andre kampen i gruppen vant Inter 2–0 over Viktoria Plzen.

PS2! Norske Antonio Nusa (17) scoret i Club Brugges 4–0-seier over Porto