Henderson måtte ut etter en halvtime mot Everton, der Liverpool ble slått hjemme av byrivalen for første gang i dette årtusenet.

Jordan Henderson, som egentlig er midtbanespiller, men som har måttet spille midtstopper som følge av alle skadene, fikk vondt da han spurtet i en duell med Everton-spiller.

– Det er i lyskeregionen. Det er ikke bra. Det er slik det er. Resten får vi vite søndag, sa Klopp i et intervju med Sky Sports.

Han frykter det verste. I et annet intervju sa han:

– Det ser ikke ut som en liten skade.

På pressekonferansen sin noe senere sa Liverpool-manageren:

– Ingen i det medisinske apparatet var positive, men vi må vente på skanningen.

Følgende stopperalternativer er nå ute med skader – for kortere eller lengre tid:

* Virgil van Dijk.

* Joel Gomez.

* Fabinho.

* Joel Matip.

* Jordan Henderson.

Etter at Henderson forlot banen mot Everton, var det ferske Ozan Kabak og Nat Phillips som utgjorde stopperduoen. Klubben har dessuten Ben Davies og Rhys Williams i stallen.

Everton vant 2–0 etter en tidlig scoring av Richarlison og deretter straffemål av islendingen Gylfi Sigurdsson på slutten.

Det er ikke mange uker siden Liverpool var den store seriefavoritten, sammen med Manchester City. Etter fem Liverpool-tap på de syv siste ligakampene, er City tilsynelatende forsvunnet ut av synsfeltet, og Manchester United, Leicester, Chelsea og West Ham ligger også foran på tabellen. Og Everton – på samme poengsum – har én kamp til gode på byrivalen.

Liverpool har nå tapt fire hjemmekamper på rad for første gang siden 1923. Klubben har også tapt de fire siste ligakampene, men Champions League-håpet (de fire beste) lever likevel i beste velgående. Om omslaget kommer nå.

– På det første målet må vi forsvare oss bedre. Det målet påvirket hele kampen. Det var unødvendig, sa Klopp til Sky Sports etter Everton-kampen.

Straffen på slutten var omdiskutert i Liverpool-kretser, men Klopp fant ingen grunn til å dvele ved den:

– Den kom sent og var ikke avgjørende, så vi trenger ikke snakke så mye om det.

– Det var mye god fotball, så det var mye bra kreativt, men vi måtte jage og var ikke bestemte nok.

– Everton forsvarte seg dypt og var fulle av lidenskap, men det var likevel øyeblikk da vi var helt alene i straffefeltet – men vi avsluttet ikke, sa Klopp i Sky Sports-intervjuet.

Han mener at det var 90 prosent positivt:

– Vi kunne snakke om dette i en time, og du ville se at 90 prosent var positivt og 10 prosent ikke – men det er de 10 prosentene vi må endre, for det gjør forskjellen i resultatet.