GRIMSTAD: Jerv annonserte mandag at en offensiv klassesignering var på vei til klubben. Fædrelandsvennen kunne avsløre at spilleren det var snakk om var Erixon Danso.

27-åringen ble hentet på Kjevik mandag og kjørt rett til trening i Grimstad. Partene forhandlet om kontrakten på kvelden, og tirsdag ble de altså enige.

– Vi har fulgt med ham lenge, og Arne Sandstø har hatt ham som en av de heteste spillerne han ville hente, sier Cosmo Collett, sportslig leder i Jerv.

Jerv-trener Sandstø har prøvd å hente Danso i de tre siste overgangsvinduene.

– Han er en klar forsterkning. Han har styrker i fart, er ekstremt sterk en mot en, og er veldig presis i form av avslutning eller innlegg, og er en klassespiller for oss, sa Sandstø på Jervs Facebook-side mandag.

Arne Sandstø har jaktet Danso i de tre siste overgangsvinduene. Foto: Herman Folvik

Toppscorer for klubben sin

Danso har en fortid i ungdomsakademiet til Ajax, og har spilt for i nederlansk toppserie for både Utrecht og Dordrecht.

Han har også hatt flere utenlandsopphold, senest i ukrainske FC Stal Kamianske. Danso har dobbelt statsborgerskap (Ghana og Nederland), og spiller landslagsfotball for Aruba, som er en tidligere nederlandsk koloni.

– Kan han bli en profil?

– Han har en enorm kapasitet, synes vi. Det er ingen garantier, men han ser fram til å vise seg fram i norsk fotball, sier Collett, og legger til at Danso imponerte på trening for Jerv i forrige uke.

Danso kan brukes i alle de tre posisjonene lengst framme i banen. I 2015/2016-sesongen ble han toppscorer for Emmen på nivå to i Nederland med sine 14 mål.

– Han vet hvor målet står, og har en god historikk. Vi håper og tror det blir bra, sier Collett.

Jerv ønsket i utgangspunktet å skrive en toårskontrakt med 27-åringen.

– Det har vært mange lange forhandlinger med representanten hans. For å få dette til, ble vi til slutt enige om å gå for ett år, sier Collett.

Danso er hentet inn for å erstatte Tonny Brochmann, som gikk til Stabæk tidligere i vinter. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kommer vederlagsfritt

Danso kommer gratis etter at kontrakten med FC Stal Kamianske ble terminert.

– Han trivdes ikke der, og jeg tror det var problemer med lønnen også, sier Collett.

Han går ned i lønn ved å spille for Jerv, men ifølge Collett er det viktigste for Danso nå å komme til et trygt og bra miljø.

– Han er her for å spille seg opp igjen, og pengene betyr ikke så mye sånn sett, sier han.

Jerv får hjelp av supporterne til å finansiere lønnen til nysigneringen gjennom «Folkets spiller».

Grimstad-klubben jakter fortsatt på forsterkninger før 1. divisjonssesongen sparkes i gang i april.

– Vi ser vel etter en til på topp, for å få mer tyngde og konkurranse på spissplassen. Vi skal også prøve å forsterke stallen ytterligere, slik at vi kan få flere spillere som kan komme inn og bidra, sier Collett.