foto
ERIK HAMREN FØRSTE RBKTRENING 21 MAI 2008erik hoftun og skutle Foto: Foto: Jens Petter Søraa

— Ja, jeg har veldig lyst på jobben, sier Erik Hoftun til Adresseavisen.

Hoftun omtaler stillingen som spennende, utfordrende og variert.

— Det er en sjanse til å påvirke utviklingen av Rosenborg, og de månedene jeg har hatt stillingen har gitt mersmak, sier han.

- Du blir ikke skremt av mediepresset?

- Det er et veldig mediepress på veldig mange i Rosenborg. En sportslig leder i Rosenborg er veldig attraktiv i forhold til å mene noe både om klubben og om eksterne ting, men jeg kan ikke si at jeg blir skremt, selv om det har gått litt trått i det siste.

LES OGSÅ:

Men det er ikke gitt at det på ny skal bli en assistent som arver en stilling i Rosenborgs sportslige apparat, skal vi tro administrerende direktør Nils Skutle.

- Styret har bedt oss om å kjøre en prosess. Vi jobber kontinuerlig med organisasjonen, og vi vil ha flere ansatte i det sportslige apparatet enn vi har vært, sier han.

Erik Hoftun er helt klart en het kandidat.

— Uten at jeg har snakket med ham, så vil jeg tro det. Erik har ikke svekket sitt kandidatur, hevder han.

Men selv om Hoftun ble ansatt som assisterende sportslige leder er det ingen automatikk i at Rosenborg vil ha en slik stilling også i fremtiden.

— Erik skulle blant annet jobbe med reservene og talentutvikling, og vi søker etter folk som kan gjøre en sånn jobb, men hva vi skal kalle det er ikke sikkert.

- Har dere andre navn enn Hoftun på blokken?

- Vi har ikke kommet så langt enda. Vi kommer til å kjøre prosessen så kjapt som mulig, sier Skutle og antyder at klubben vil bruke fem-seks uker på jobben.