foto
Fotball , 6. januar 2008 , Rosenborg på treningsleir på Kanariøyene , Knut Torbjørn Eggen og Erik Hoftun , RBK , Rosenborg Foto: Digitalsport

Knut Torbjørn Eggen har sagt opp stillingen som sportslig leder i Rosenborg Ballklub. Det skriver klubben i en pressemelding.

— Det er jo private forhold som ligger bak, men også av respekt for RBK og en krevende lederstilling synes jeg det er riktig å si opp. Selv om jeg er i nærheten av å bli helt frisk, er jeg ikke villig til å ta den risikoen verken for meg selv eller klubben. Jeg har vel sagt at jeg skulle arbeide meg frisk, men samtidig er det en erkjennelse av at man må bruke nok tid til å komme tilbake, sier Eggen til RBK.no.

LES OGSÅ:

Eggen kom til Rosenborg i fjor sommer, og ble formelt ansatt som sportslig leder 1. august 2007. I etterkant av mesterligamøtet med Schalke 04 i Tyskland i desember i fjor ble Eggen sykmeldt. I ettertid beskrev han det selv som at han "møtte veggen" psykisk.

- Jeg stortivdes i klubben fra starten av, men plutselig i desember sa det stopp. Det er ting man ikke rår over, men man må ta konsekvensene av en slik smell både for seg selv, familie og arbeidsgivere, sier Eggen om situasjonen.

Eggen har vært sykmeldt helt siden desember, men deler av perioden har vært en "aktiv sykmelding". Nå har Eggen altså sagt fra seg stillingen.

- Vi ble lei oss da Knut Torbjørn leverte inn sin oppsigelse, men vi har forståelse og støtter hans prioritering, sier daglig leder i Rosenborg Ballklub, Nils Skutle i en pressemelding.

Eggen selv ønsker fortsatt å jobbe med fotball, selv om han også åpner for andre muligheter.

- Jeg er så heldig at jeg har hatt hobbyen min som yrke, og det håper jeg å fortsettee med. Jeg vil nok holde på med ting koblet mot fotball, men utelukker ingenting i min videre yrkeskarriere, sier Eggen til RBK.no.