Fotballkampen mellom HamKam og Ottestad ILs G07-lag på Briskeby onsdag kveld ble avbrutt etter bråk på sidelinjen blant trenere og foreldre. Ifølge Hamar Arbeiderblad skal flere av Ottestad-foreldrene ha reagert kraftig på HamKam-trenerens oppførsel, og noen foresatte skal også ha tråkket over streken.

Grunnet oppførselen ble kampen stoppet av foresatte på begge lag etter rundt 16 minutter. Flere av de unge spillerene skal ha gått gråtende av banen og opplevd det hele som svært ubehagelig.

Til HA forteller en av foreldrene på Ottestad-laget at HamKams trener «tok tak i en av våre spillere etter en takling. Det hele eskalerte og han dyttet en av våre voksne».

— Jeg har holdt på med mange idretter selv og er utdannet trener, og jeg har aldri opplevd noe lignende, sier den foresatte til HA.

Tok tak i spiller

Situasjonen som fikk det til å koke over var en hard takling fra en av Ottestad-spillerne. Mens Ottestad-foreldrene hevder HamKams trener tok tak i skjorta til spilleren og ba ham om å ikke takle så hardt, mener HamKam-treneren at han klappet spilleren på hodet, roset ham for at han jobbet bra bakover, men at han ikke burde takle så hardt.

Situasjonen skal ha ført til en konfontasjon mellom treneren og en av Ottestads foresatte, som igjen førte til av kampen ble stoppet.

Lagleder for Ottestad, Hans Bjørnstad, sier til HA at det var skyldige på begge sidelinjene.

— Det var uønsket og usportslig atferd fra begge lags voksne. Vi må ta lærdom av det som skjedde, sier Bjørnstad.

Fikk sparken

I dag, torsdag, har HamKam-treneren fått beskjed om at han ikke lenger er ønsket i klubben.

— Treneren er løst fra sine arbeidsopppgaver i HamKam. Det er alt jeg kan si om saken siden den behandles som en personalsak i HamKam, sier HamKams daglige leder Anders Langset til HA.

Treneren selv har uttalt at han først fikk to alternativer av klubben, å trekke seg eller å trene laget uten å være med på kampene, før klubben ga beskjed om at det beste var om forholdet ble avsluttet.

— Jeg syns det er iillojalt av klubben å ikke støtte sine egne, sier treneren.

Hendelsen er også innrapportert til Indre Østland Fotballkrets som skal se nærmere på saken.