Moussa spilte søndag sin første seriekamp fra start for TIL siden 24. juli. Når Odds Ballklubb står på andre siden i en kamp som kan ende i nedrykk, kvalikplass eller nye elitekontrakt tyder mye på at Sofien Moussa vil spille en viktig rolle for klubben til helga.

En kamp som vil bli hans siste for klubben. Som iTromsø omtalte i juli fortsetter ikke Moussa i TIL på grunn av for stor avstand i lønnsbetingelser.

Åpnet for salg

Men i sommer kom det et bud fra en eliteserieklubb i Tyrkia som kunne sendt Moussa bort fra klubben allerede da.

Etter hva i Tromsø kjenner til var den opprinnelige henvendelsen under en million kroner.

– Vi hadde aldri et konkret bud på mail, men en agent som antydet at noen var interessert, og noen beløp. Men mine erfaringer er at så lenge en klubb ikke kontakter oss direkte er det ofte langt fra det en agent sier, og til en reell kontakt, sier Johansen til iTromsø.

Etter hva iTromsø kjenner til hadde klubben fulgt Moussa over tid, og var interesserte, men oppfattet TILs svar som et nei.

Sportssjefen forteller derimot at svaret fra TIL var at de åpnet for et salg, og ga et tall på hva de mente en sum burde være dersom en overgang skulle bli en realitet.

– Det var ikke en avskrekkende forskjell på hva vi ønsket, og det de ville gi, sier Johansen om det mulige salget som ble behandlet i sportslig utvalg.

– Hadde vi fått opp mot det vi antydet ville et salg vært en mulighet, sier Johansen.

Vurderte erstattere

For TIL varslet gjennom iTromsø i sommer at de hadde lagt konkrete planer om erstattere dersom sentrale spillere skulle forsvinne.

– Hvis vi hadde fått det vi ønsket hadde vi hatt muligheten til å hente en ny spiller. Men den nye spilleren sto ikke klar, sier Johansen.

I ettertid av den tyrkiske klubbens interesse har Moussa spilt bare to kamper fra start.

– Dette er en vanskelig bransje å være etterpåklok i. Man kan snu på det og si at kanskje kan være en viktig spiller for oss på søndag. Han var viktig for oss mot Sarpsborg, så vi er glade for å ha han her nå, sier Johansen til iTromsø.