Lehne Olsen kom til TIL fra Strømsgodset foran 2016-seosngen med en statistikk på 15 kamper og ett mål i eliteserien.

Før TILs siste kamp for sesongen mot Odd, står 25-åringen som TILs toppscorer med åtte seriemål. Han er også eneste spiller som har vært på banen i alle 29 seriekampene.

— Jeg har fått etablert meg i eliteserien. Det har vært målet i hele år, sier Thomas Lehne Olsen til iTromsø om egen innsats i år.

— Den erfaringen drar jeg med meg i mange år fremover. Forhåpentligvis kan jeg etablere meg på et enda høyere nivå og score enda flere mål, fortsetter TILs toppscorer.

- Hva har det betydd for deg personlig etter lite spilletid i Strømsgodset?

— Det er gledelig for meg. Jeg var mye skadet i Strømsgodset. Det er gledelig at jeg får en sesong uten skader, svarer Lehne Olsen.

Tilbake på skolebenken

Det er ikke bare på banen at Moelv-gutten har opplevd en stor forvandling i Tromsø. Parallelt med en etterlengtet nøkkelrolle i eliteserien, har han gått tilbake til skolebenken.

— Jeg trives veldig godt i Tromsø. Nå har jeg så vidt kommet i gang med studier, hvor jeg tar opp videregående skole. Og det er veldig hyggelige folk i klubben, sier han.

Hjemme har familien skiftet farger. Sist helg stod TIL-spillerens mamma og pappa sammen med Isberget da Lehne Olsen berget et livsviktig poeng for TIL med to mål mot Sarpsborg.

Det var veldig populært i Isberget.

— De pleier å komme på kampene på Østlandet. De har vært oppe her også. Det er moro at de stiller opp og blir med. De har kjøpt TIL-skjerf og drakt, forteller Thomas Lehne Olsen.

Kan bryte forbannelse

Med åtte seriemål er han innen rekkevidde til å kunne matche sitt eget draktnummer (10) og nå et tosifret antall seriemål for TIL.

Det vil i såfall gjøre han til første TIL-spiller som greier det på eliteserienivå siden Zdenek Ondrasek i 2012 med 14 mål.

— Det hadde vært morsomt det. Det er ikke akkurat det jeg tenker på nå. Vi må bare prøve å klare oss og få tre poeng mot Odd, sier spissen.

TIL-trener Bård Flovik kommenterer dette om sin toppscorer:

— Åtte mål er sterkt av en spiss å bli omskolert til kant. Vi så potensialet tidlig og fulgte han tett i fjor. Han har først og fremst fått mye tillit her og vært lite skadet.

Trives i ny rolle

Utover i årets sesong har Lehne Olsen blitt fast inventar som skjev venstrekant.

— Jeg trives der jeg. Kan gå ned og legge inn, og gå inn å skyte. Som en andrespiss, sier han.

Skal man tolke TIL-trener Bård Flovik kan det bli rollen også mot Odd og i lang tid fremover.

— Han har utviklet seg flott. Han har hatt en fin sesong så langt og nå handler det om stå den helt ut, sier Bård Flovik.