Fredag er det serieåpning i eliteserien, med kampen mellom Aalesund og Stabæk.

Vi har stilt supporterklubbene disse seks spørsmålene før serieåpningen:

_1: Hvem vinner eliteserien, og hvorfor?

2: Hvilke forventninger har du til eget lag?

3: Hvem rykker ned og hvorfor?

4: Hvilket lag håper du rykker ned?

5: Hvilken spiller kunne du tenkt deg til din klubb?

6: Hvem er den mest irriterende motspilleren i eliteserien?_

Aalesund

Lone Thorvik, presseansvarlig i Stormen

Lone Thorvik. Foto: Privat

1: Hvem vinner? Rosenborg. De har en god stall.2: Forventninger til eget lag? Midt på tabellen.

3: Hvem rykker ned? Start og Sogndal rykker ned, på grunn av økonomi og for dårlig spillerstall.

4: Hvem håper du rykker ned? Molde og Strømsgodset.

5: Drømmesignering? Vilhjalmsson på Rosenborg.

6: Mest irriterende motspiller? Tommy Høiland.

Bodø/Glimt

Raymond Ottar Johnsen, leder i Den gule horde

1: Hvem vinner? Veldig usikker. Fjorårets vinner har mistet en del av de sentrale spillerne, blir dermed ganske usikker. Men RBK har jo signert verdens beste keeper (Londak), da tror jeg at han gjør forskjellen og hjelper RBK til et nytt seriegull

2: Forventninger til eget lag? Jeg forventer at Glimt havner på en trygg plass. Ønsker selvsagt at de skal havne i toppen. Mange regner med at Glimt har tapt seg da mange ikke fikk videre kontakt etter fjoråret. Men jeg tror Glimt kan overraske i år, det er fryktelig mange gode og unge talenter som kan skremme mange andre lag.

3: Hvem rykker ned? Litt redd for at Start og Tromsø ryker i år. Start falt som en murstein etter sommeren i fjor, og Idrettslaget berget seg så vidt. Tror de mangler det som trengs for å berge plassen.

4: Hvem håper du rykker ned? Drømmer fortsatt om at Idrettslaget (Tromsø) synker. De må begynne med fotball og droppe Idrett om de skal klare seg.

5: Drømmesignering? Vi har veldig gode spillere i Glimt, og spillerne som skal inn bør passe til de som allerede er der. Hjelper nok ikke med Messi om ikke han passer inn i gruppen og spillet. Dermed er jeg glad det er Åsmund og co som leter etter rett type spiller, og ikke jeg.

6: Mest irriterende motspiller? Det er nok voldsomt mange.

Brann

Roger Lillebøe-Hansen, leder i Bataljonen

1: Hvem vinner? Dessverre ikke Brann i år, og da er det vel egentlig ikke særlig viktig? Holder en knapp på Stabæk, de får nok et løft etter at de endelig har byttet ut amerikaneren.

2: Forventninger til eget lag? Forventer å se et hardtarbeidende kollektiv som jobber for hverandre, og som kan ta poeng og seier mot alle. Foreløpig mangler vi litt på scoringene i pre-season, men det satser jeg på at kommer.

Elbasan Rashani er ønsket i Bergen. Foto: GLEN MUSK

3: Hvem rykker ned? Tror nok dessverre at Start er ett av lagene som rykker ned. Har ikke sett at de har forbedret seg vesentlig siden i fjor, utover at Steinar Pedersen er en spennende, ung trener. I fjor reddet de seg så vidt, det tror jeg ikke holder i år. Den siste plassen tror jeg står mellom flere lag, deriblant Sogndal, Sarpsborg, Tromsø og Haugesund. Brann er åpenbart ikke ett av disse.4: Hvem håper du rykker ned? Det er mange! Odd kommer fort opp som en kandidat.

5: Drømmesignering? Tror Rashani i Trondhjem hadde passet godt inn i Bergen.

6: Mest irriterende motspiller? Bataljonen er generelt sett mer opptatt av å støtte sine egne enn å finne ut av hvem av motstanderne som er mest irriterende. Tommy Høiland kommer nok uansett høyt opp på den listen, når han setter i gang med usportsligheter og filming. Aldri gøy å se på, uansett hvilken klubb de representerer.

Haugesund

Arild Flesjå, leder i Maakeberget

1: Hvem vinner? Molde vinner. De er bare bedre enn RBK.

2: Forventninger til eget lag? Jeg tipper at FKH havner på en topp åtte-plass på grunn av at de har byttet ut noen spillere som er bedre enn de som var. To nye trenere som har potensial til å løfte FKH flere hakk.

3: Hvem rykker ned? Aalesund, Sogndal og Bodø/Glimt ser ikke ut som om de er gode nok for Tippeligaen.

4: Hvem håper du rykker ned? Viking og Sogndal – to tragiske lag.

5: Drømmesignering? Joakim Våge Nilsen spiller nå for Odd etter at han ikke fornyet med FKH. En lokal spiller som Maakeberget satte høyt.

6: Mest irriterende motspiller? Tommy Høiland.

Lillestrøm

Kenneth Kvebek, leder i Kanari-Fansen

1: Hvem vinner? Rosenborg. De vant klart i fjor og gjentar det i år. De er ressurssterke og har et godt fundament å bygge videre på fra i fjor.

2: Forventninger til eget lag? Topp seks bør være innenfor rekkevidde, og med flyt kan vi kjempe om topp fire.

LSK-fansen ønsker å se Kjetil Rekdal og Vålerenga i Obos-ligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

3: Hvem rykker ned? Sogndal og Start, de er rett og slett for svake.4: Hvem håper du rykker ned? Drømmer alltid om å se VIF der de hører hjemme, i divisjonene under oss. Ellers så hadde Brann hatt godt av en tur ned igjen, allerede sliten av dem.

5: Drømmesignering? Björn Bergmann Sigurdarson, en våt drøm for alle i KFL å få denne deilige mannen tilbake.

6: Mest irriterende motspiller? Morten Gamst Pedersen er jo en artig fyr, men ikke så lett å irritere seg over en som ikke spiller kamper. Peter Kovacs er også en lett mann å mislike, men hvor er han? Så da går vi får Tommy Høiland, mister brun og blid.

Molde

Svein Erik Jenset, leder i Tornekrattet

1: Hvem vinner? Jeg tror det blir Strømsgodset i år. Mange unge, sultne spillere som trass i alderen er samspilte og kjente med både nivået og systemet.

2: Forventninger til eget lag? Et lite «venteår» — som så mange tidligere - mens nye spillere blir kjent med hverandre og systemet. Knepent godt nok til å kvalifisere oss for Europa igjen.

3: Hvem rykker ned? Start og Stabæk er vel to av de som utpeker seg med tynn tropp og stram økonomi – i tillegg til to lag fra Nord-Norge, men de har en tendens til å akkurat klare seg.

4: Hvem håper du rykker ned? Husker ikke helt navnet lengre... Rosenkål?

5: Drømmesignering? Marco Verrati.

6: Mest irriterende motspiller? Frode Kippe. Utrolig usympatisk type med en kjip og ufin spillestil.

Odd

Hans Rune Aadalen, leder i Oddrane

1: Hvem vinner? Kjedelig svar, men jeg tror at Rosenborg vinner igjen. De har mest muskler økonomisk, og en bred stall å ta av.

Tommy Høiland er ikke veldig populær i Skien heller. Foto: NTB scanpix

2: Forventninger til eget lag? Vi kommer til å kjempe om medalje, Har fått beholdt stammen i laget, og fått inn bra forsterkninger. Så jeg håper og tror at vi kjemper helt der oppe.3: Hvem rykker ned? Jeg tror Aalesund og Tromsø dessverre må ta en tur ned i Obos-ligaen.

4: Hvem håper du rykker ned? Jeg håper ikke på noe spesielt lag ned. Vi har selv vært med på nedrykk for noen år siden, og det er skikkelig kjipt.

5: Drømmesignering? Den spilleren jeg kunne tenkt meg til klubben er Torgeir Børven. Han er en måltyv av høy klasse.

6: Mest irriterende motspiller? Det må bli Tommy Høiland. Han er en god spiss, men også en råtass som er full av tjuvtriks.

Rosenborg

Christer Nesset, nestleder Kjernen

1: Hvem vinner? Rosenborg, forhåpentligvis fordi vi er blitt enda noen hakk bedre enn i fjor og fortsatt spiller den beste fotballen.

2: Forventninger til eget lag? Tabellmessig bør gull være innen rekkevidde.

Rosenborg-fansen regner med at det blir seriegull igjen. Foto: Ole Martin Wold

3: Hvem rykker ned? Start og Tromsø. Grusomt dårlige i fjor, var heldige som berget plassen. Tror ingen av dem har tatt voldsomme steg i vinter.4: Hvem håper du rykker ned? Molde og Lillestrøm.

5: Drømmesignering? Ønsker meg en erstatter for Ole Sælnes, og det finnes ikke i Tippeligaen per nå.

6: Mest irriterende motspiller? Tommy Høiland, synd han byttet klubb. Sjelden har klubb og spiller passet bedre sammen enn da han var i Molde.

Sarpsborg 08

Fazli Maxharraj, leder i Fossefallet

1: Hvem vinner? Det blir et tøft race mellom Molde og Rosenborg, men holder RBK en knapp foran. Bunnsolide hele fjoråret, men et klart bedre lag når Selnæs var på banen i fjor. Klarer de å erstatte han så skal det bli tøft å stoppe trønderne.

2: Forventninger til eget lag? Veldig usikker med alle utskiftningene og hvor lang tid det tar å skape relasjonene som trengs. Men dette kan bli veldig bra om alt klaffer, for det er utvilsomt noe spennende på gang.

3: Hvem rykker ned? Er redd Sogndal får det tøft, og Bodø/Glimt kommer til å slite etter exiten til trener Halvorsen og flere av profilene.

4: Hvem håper du rykker ned? Ingen formening her, så lenge vi ikke er et av lagene og holder oss langt unna.

5: Drømmesignering? Pål Andre Helland, en profil som ikke er redd for å skape litt støy både på og utenfor banen, og ikke minst en vanvittig god spiller.

6: Mest irriterende motspiller? Ingen jeg misliker, men Ole Jørgen Halvorsen som gikk til Fredrikstad før 2012-sesongen er ikke spesielt populær. Men ting skjer fort i fotballen, og Halvorsen er tross alt sarping.

Sogndal

Vidar Vadseth, leder i Saftkokaradn

1: Hvem vinner? Rosenborg. De har den sterkeste stallen.

2: Forventninger til eget lag? Jeg forventer at vi havner rundt 8. til 10. plass.

Tidligere Sogndal-keeper Piotr Leciejewski er ikke lenger så populær i Saftbygda. Foto: Øystein Vik

3: Hvem rykker ned? Haugesund og Bodø/Glimt. Det er de to dårligste lagene. Haugesund hadde en forferdelig høstsesong i fjor og fortsetter der de slapp. Bodø/Glimt har mistet hovedtreneren sin, og nå sprekker ballongen.4: Hvem håper du rykker ned? Haugesund. Lederen i Maakeberget, Arild Flesjå, har vært litt for tøff i litt for mange år nå.

5: Drømmesignering? Fritt valg? Luis Suarez. Realistisk? Federico Palacios-Martìnez.

6: Mest irriterende motspiller? Piotr Leciejewski.

Stabæk

Gjermund Skaar, leder i Stabæk Support

1: Hvem vinner? Rosenborg ser sterke ut, men synes også at Godset og Odd leverte veldig bra i fjor. Så vi kan jo håpe på noen andre en RBK.

2: Forventninger til eget lag? Ny trener, like dårlig stadion som tidligere og vi mangler en goalgetter. Stabæk ender på en respektabel femteplass.

3: Hvem rykker ned? Synes Start virker svake, også spørs det om Gamst Pedersen klarer å berge TIL. Dessuten har vi Sogndal, som vel strengt tatt spiller på et nivå høyere enn de egentlig burde ha grunnlag for.

4: Hvem håper du rykker ned? Faktisk ikke Brann! De har jo vært nede en tur og vi kan jo håpe at den bergenske hovenheten har lagt seg. Lillestrøm hadde jo trengt en tur i førstdivisjon for å roe seg litt ned.

5: Drømmesignering? Jeg vil heller se en del av våre unge få muligheten på A-laget, men ellers ville en viljesterk spiss av typen Nannskog vært et god tilvekst til Stabæk.

6: Mest irriterende motspiller? Her er det for mange å velge blant, og nå som Berg Hestad har lagt opp blir det en vanskelig konkurranse.

Start

Jorunn Stomnås, leder i Tigerberget

1: Hvem vinner? Molde. Så enkelt som at de tar flest poeng.

2: Forventninger til eget lag? Mer optimist i år enn i fjor. Tror nok vi klarer minst 10.-13. plass.

Vegard Forren hadde vært velkommen på Sørlandet. Foto: ERIK BIRKELAND

3: Hvem rykker ned? Bodø/Glimt og Sarpsborg fordi de har svake spillerstaller.4: Hvem håper du rykker ned? Rosenborg.

5: Drømmesignering? Vegard Forren.

6: Mest irriterende motspiller? Azar Karadas.

Strømsgodset

Thor Arne Hanssen, leder i Godsetunionen

1: Hvem vinner? RBK vinner fordi de har en god stamme og har penger til å erstatte dem som har gått.

2: Forventninger til eget lag? Jeg forventer at laget kjemper om topp 4. 3: Hvem rykker ned? Haugesund ser svake ut, samt at nyopprykkede lag alltid sliter. Tipper på Haugesund og Sogndal.

4: Hvem håper du rykker ned? Samme hvem som rykker ned, så lenge det ikke er oss.

5: Drømmesignering? Sander Berge. Han tror jeg vil bli en klassespiller.

6: Mest irriterende motspiller? Har ingen nå. De jeg hadde spiller ikke her lenger.

Tromsø

Alf Edvard Masternes, leder i Isberget

1: Hvem vinner? Tromsø IL vinner, vi kommer til å overraske hele Fotball-Norge. Et undervurdert lag som ikke får for stor oppmerksomhet før sesongen. Litt som Leicester i Premier League.

2: Forventninger til eget lag? Jeg vil at Gutan skal underholde, spille med høy risiko men score flere mål enn motstanderen.

3: Hvem rykker ned? Bergenslaget blir det nye AaFK som jojo-lag. Man må bruke lengre tid på å bygge nytt lag.

4: Hvem håper du rykker ned? LSK.

5: Drømmesignering? Det er nok mange som kan ønskes, Vardy har overbevist selv om han er en «voksen» spiller men jeg ville hatt Kara (Serigne Modou Kara Mbodj) tilbake til TIL.

6: Mest irriterende motspiller? Laget fra Nordland har en lyngsværing som jeg tror de fleste i Isberget misliker.

Viking

Tommy Nærland, styreleder Vikinghordene

Tommy Nærland. Foto: Anders Minge

1: Hvem vinner? Molde. Solskjær er tilbake og har nok et storlag på gang. Får kamp av RBK helt fram til døra.2: Forventninger til eget lag? Viking overrasket i fjor, så vi håper så klart å bygge videre på det. Men store utskiftninger i laget kan føre til problemer. Spennende lag nok en gang med mye ungt. Håper flere lokale slår igjennom. 4. til 6. plass.

3: Hvem rykker ned? Start og Sarpsborg. Start var svake hele fjorårssesongen, det fortsetter i år og ender med nedrykk. Sarpsborg var også svake, og i år har de skiftet ut så og si hele laget. Jeg tror at det kan by på store problemer.

4: Hvem håper du rykker ned? Brann.

5: Drømmesignering? Tommy Høiland.

6: Mest irriterende motspiller? Pål André Helland.

Vålerenga

Christian Kjellsen, talsmann i Klanen

1: Hvem vinner? Vålerenga, fordi vi fortjener det.

2: Forventninger til eget lag? Ingen. Vi sliter økonomisk og tydeligvis også i forhold til det å vinne fotballkamper.

3: Hvem rykker ned? Lillestrøm fordi Norge fortjener det, og Brann fordi det er voldsomt underholdende.

4: Hvem håper du rykker ned? Se over.

5: Drømmesignering? Vi har de vi har. Ønsker alltid skikkelige folk velkommen.

6: Mest irriterende motspiller? Alfabetisk eller aldersbestemt?

Disse sakene er mest lest det siste døgnet: